У повітрі - бензопірен - еколог про пожежу в Чорнобилі

У повітрі - бензопірен - еколог про пожежу в Чорнобилі

"Небезпека в забрудненні навколишнього середовища сажею і бензопіреном. Бензопірен - дуже шкідлива канцерогенна речовинна. Вона виникає при горінні радіаційних речовин. Тому людям, які найближче до місця пожежі, краще виїхати кудись. Поки горить, не повертатися", - каже екологічний експерт, директор громадської організації "Київський еколого-культурний центр" Володимир Борейко.
Надзвичайники кажуть, що загорілася суха трава і вогонь поширився на лісовий масив. Підпал є найбільш ймовірною гіпотезою щодо причин пожежі поблизу Чорнобильської атомної електростанції. На місці пожежі в Чорнобильській зоні відчуження знайшли смолоскипи.
У Чорнобильській зоні горить одна з найбільш небезпечних ділянок. Фото:  facebook.com/dazv.gov.ua
У Чорнобильській зоні горить одна з найбільш небезпечних ділянок. Фото: facebook.com/dazv.gov.ua
"Підпал - це другорядне. Справа в Гройсмані. Гройсман заблокував роботу Державної екологічної інспекції, яка займається перевіркою лісгоспів. Спека зростає, а перевірки не проводять. Тому вже горіли ліси Херсонської області. Зараз горить Чорнобильський. Без належної перевірки горітимуть і інші", - додав експерт.
Надзвичайники запевняють, що радіаційний фон Києві та області перебуває у межах норми. Радіаційний фон відстежується автоматизованою системою контролю радіаційного стану "Екоцентр" у безперервному режимі.
У Чорнобильській зоні 5 червня почалась пожежа. О 10:10 загорілася суха трава, вогонь поширився на лісовий масив площею близько 10 га. До гасіння залучено 35 одиниць техніки та 150 осіб, з них від ДСНС 22 одиниці техніки та 128 службових осіб.

Related

Події в Україні 2512836713718563078

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item