Судини подякують вам за ту плитку шоколаду

Судини подякують вам за ту плитку шоколаду
Шоколад може бути не тільки "забороненою насолодою", але й приносити користь здоров'ю, пише Daily Mail, посилаючись на результати досліджень.
Виявляється, що помірковане споживання шоколаду - не більше трьох плиток на місяць - скорочує ризик серцево-судинних захворювань на 13 %.
Вчені стверджують, що природні фенольні сполуки флавоноїди, що містяться в шоколаді, покращують стан судин та зменшують запалення. Але вони закликають до поміркованого споживання, адже інші складові шоколаду, зокрема цукор та жир, більше шкодять ніж допомагають. Наприклад, у людей, що споживають шоколад щоденно, ризик серцевих захворювань зростає на 17 %, каже видання.
Провідний дослідник доктор Чайякріт Кріттанавонг з Нью-Йорка каже: "Я вважаю шоколад важливим джерелом флавоноїдів, що зменшують запалення та збільшують "корисний" холестерол".
На його думку, найбільш корисним є чорний шоколад, адже він містить найбільше флавоноїдів та найменше цукру.
Зі свого боку, критики зазначають, що подібні дослідження є неточними, адже люди, що мають підвищений ризик серцевих хвороб і так намагаються уникати шоколаду, в той час, як ті, хто споживає його регулярно, скоріш за все, мають менше проблем зі здоров'ям.

Related

Здоров'я 5865614881272903308

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item