Вакарчук вирішить долю президента - соціолог

Порошенко залежить від Вакарчука. Кандидат з невеликим рейтингом підвищує свій шанс вийти в другий тур, якщо зможе залучити на свою сторону таких лідерів думок, як Вакарчук. Таку думку висловив соціолог Олексій Боровський, коментуючи результати соціологічного дослідження компанії Seetarget.
Як зазначив Олексій Боровський, співвідношення рейтинг/антирейтинг у дослідженні показує втому виборців від відсутності нових облич в українській політиці.
Вакарчук вирішить долю президента - соціолог
Експерти заявляють, що антирейтинг Петра Порошенка фактично робить Юлію Тимошенко наступним президентом
"Ми проводили опитування за електоральними уподобаннями щодо діючих політиків. І навіть не дивлячись на те, що 80,2% опитаних готові прийти на дільниці для голосування, з тих, хто відповів - не визначилися з вибором 30,6%. При цьому, співвідношення рейтинг/антирейтинг - показує втому виборців від відсутності нових облич у політиці. І тут може бути сюрприз: якщо який-небудь з кандидатів з невеликим рейтингом (що не входить в трійку лідерів) зможе залучити на свою сторону когось з лідерів думок, у тому числі й представників шоу-бізнесу в особі Вакарчука або Зеленського, то цей кандидат теоретично має високі шанси на потрапляння до другого туру. При цьому цифра, хто не визначився з вибором зменшиться в кілька разів. Що, у свою чергу, відразу виносить чинного президента за дужки виборчого процесу, якщо такі лідери думок не виступлять в його підтримку. Як це не парадоксально, але доля президента залежить від Вакарчука", - зазначив Олексій Боровський.
"Дуже низька оцінка виборців у вигляді антирейтингів політиків, які зовсім недавно були на піку - різко підвищує шанси політиків, які зовсім недавно були в середньому ешелоні. А особистий антирейтинг Порошенка - фактично робить Юлію Тимошенко наступним президентом. Тим більше, що значна частина голосів, відданих за БПП в 2014 році тепер перетікає до "Батьківщини" Тимошенко", - зазначив Олексій Боровський.
Нагадаємо, результати соціологічного дослідження компанії Seetarget, були презентовані 27 серпня 2018 року в прес-центрі "Інтерфакс-Україна". У презентації результатів дослідження брали участь: керівник компанії Seetarget, кандидат соціологічних наук Олексій Боровський, політтехнолог і політичний експерт Джейсон Джей Смарт (США), експерт аналітичного порталу "Слово і діло" Валентин Гладких.
Експерти заявляють, що антирейтинг Петра Порошенка фактично робить Юлію Тимошенко наступним президентом
Експерти заявляють, що антирейтинг Петра Порошенка фактично робить Юлію Тимошенко наступним президентом
Дослідження показали, що список рейтингів основних кандидатів в президенти очолила Юлія Тимошенко, за яку готові віддати свої голоси близько 18% тих, хто готовий взяти участь в голосуванні і вже визначилися з вибором. За Анатолія Гриценка готові проголосувати близько 14%, за Юрія Бойка - 11,2%, за Олега Ляшка - 9,8%, за Петра Порошенка - 9,1%, Вадима Рабіновича - 6,2%, Валентина Наливайченка - 3,9%, Віталія Скоцика - 3,7%, Андрія Садового - 3,4%, Олега Тягнибока - 1,7%, Арсенія Яценюка - 1,3%, Андрія Білецького - 1,1%.
Серед політиків найбільший антирейтинг має Петро Порошенко - 50,2%. За Арсенія Яценюка ні в якому разі не голосували б 31,6%, за Юлію Тимошенко - 23,9%, Олега Ляшка - 20,5%, Юрія Бойка - 18,6%, Олега Тягнибока - 17,5%, Вадима Рабіновича - 17,2% опитаних.
Соціологічне дослідження було проведено методом особистих інтерв'ю (face-to-face) і його метою було вивчення настроїв українців і їхнє ставлення до політичних сил напередодні виборів-2019. Дослідження охопило всі територіально-адміністративні одиниці України (24 області та Київ - за винятком окупованих територій АР Крим, Донецької та Луганської областей). Було опитано 2627 респондентів з 63 міських і 105 сільських населених пунктів. За допомогою технології boost (посилення) частина респондентів із сіл була збільшена для підвищення репрезентативності самого дослідження за типом поселення. Похибка вимірювання становить не більше 1,92%.

Related

Політика 1783505890585896555

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item