В Україні зафіксували спалах небезпечної інфекції

В Україні зафіксували спалах небезпечної інфекції

В Україні зафіксований один випадок захворювання на лістеріоз. Це небезпечна інфекція, яка викликає безліч серйозних захворювань.
За першими симптомами вона схожа на сильне харчове отруєння. Якщо вчасно не діагностувати хворобу, страждає центральна нервова система або головний мозок. Для літніх людей зі слабким імунітетом, маленьких дітей та вагітних жінок наслідки можуть бути летальними, повідомляє ТСН.
Ймовірно, бактерія потрапила з Європи. Там вона спричинила смерть 10 людей. Спалах інфекції виник через заморожену кукурудзу, яку на ринки ЄС постачали з Угорщини. Нині її активно вилучають з продажу в Україні.
"Сам збудник у світі, можна виділити з грунту, кормів. Основним джерелом є тварини, гризуни, коти собаки, свійські тварини. Основний шлях зараження - через різні харчові продукти", - розповіла інфекціоніст Оксана Гудзенко.
Нові випадки захворювання можуть виникати через тривалий інкубаційний період лістеріозу - 70 діб.
Щоб не підчепити інфекцію, фахівці радять ретельно готувати продукти до вживання. Найкращий спосіб - термічна обробка. Свіжі овочі та фрукти варто ошпарити окропом.
11 дітей, які відпочивали у готелі "Водоспад" у Яремчі, доставили до лікарні з отруєнням.
У всіх хворих попередній діагноз "гострий гастроентероколіт".

Related

Здоров'я 3625775274714847337

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item