Розкол - московська церква розриває зв'язок із Костянтинополем

Розкол - московська церква розриває зв'язок із Костянтинополем
Російська православна церква припиняє євхаристичне спілкування із Костянтинополем. Церкви, які не знаходяться у євхарестичному спілкуванні із Вселенським патріархатом, вважаються не православними або канонічно ізольованими.
Заяву про намір розірвати зв'язки у Москві зробили після визнання української автокефалії Вселенським Патріархатом і Синодом, повідомляє прес-служба партіарха Кирилла.
Прийняте Синодом рішення є легалізацією розкола, заявив речник московської церкви диякон Андрій Кураєв у інтерв'ю "Еху Москви". Костянтинополь прийняв катастрофічне для себе рішення. Переступив через червону лінію. Бо визнав канонічними Київський патріархат та Українську автокефальну православну церкву, які у Москві вважають самопроголошеними.
Євхаристичне спілкування церков - це коли двоє священників чи єпископи із цих церков можуть служити спільно літургію. Це єдина явна ознака єдності автокефальних церков, оскільки в інших питаннях - адміністративному, економічному, юридичному - вони є незалежними одна від одної. Ця єдність проходить на всіх рівнях, включаючи єпархії і найнижчий - приходи. Також євхаристичне спілкування визначає межі православної церкви. Якщо якась із автокефалій відмовляється служити спільно літургії з іншою, вона випадає із цієї системи.
Вселенський Патріархат і Синод 11 жовтня прийняли рішення продовжити процедуру надання Томосу Україні.
"Україна має позитивне рішення Вселенського Патріарха і Синоду про Єдину Помісну Православну Церкву! Те, про що мріяли покоління українців та молилися сучасники – нарешті сталося: Україна отримала Автокефалію", - написав у Twitter президент України Петро Порошенко

Related

Події у світі 7312598458624454233

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item