Франція виступила проти Північного потоку-2 - ЗМІ

Франція виступила проти Північного потоку-2
Франція має намір підтримати зміни до законодавства ЄС, які ускладнять реалізацію російсько-німецького проекту Північний потік-2, повідомляє Suddeutsche Zeitung з посиланням на джерела у Парижі.
У французьких урядових колах вважають, що реалізація проекту додасть стратегічних проблем у Європі.
"Ми не хочемо збільшувати нашу залежність від Росії і тим самим завдавати шкоди інтересам країн ЄС, таких як Польща і Словаччина", - заявило джерело в Парижі.
Уряд Німеччини вже кілька місяців протистоїть всім спробам змінити законодавство ЄС щодо Північного потоку -2 та розповсюдити на нього правила Єврокомісії.
Як пише видання, у питанні запобігання блокади газопроводу, федеральний уряд покладався саме на Францію.
Поки що німці продовжують вважати своїми союзниками Нідерланди, Бельгію, Австрію, Грецію і Кіпр.
"Але цього недостатньо. Без підтримки Парижа федеральному уряду при голосуванні буде складно відстояти газопровід", - вважає видання.
1 січня 2019 року розпочалося шестимісячне головування Румунії в Раді ЄС.
За даними ЗМІ, Румунія має намір у п'ятницю, 8 лютого, внести зміни в газову директиву союзу для блокування Північного потоку - 2.
Йдеться про внесення змін, згідно з якими, всі газопроводи в ЄС, включно з морськими їх частинами, мають бути охоплені енергетичним пакетом Євросоюзу.
Таким чином, через понад рік це питання вийде з робочого рівня на рівень політичний. Попередні два головування в ЄС - австрійське і болгарське - ефективно цьому перешкоджали.
Поки що група прихильників змін в законодавстві ЄС налічує 10-11 країн.  
Група супротивників газопроводу потребує підтримки трьох великих країн - Італії, Іспанії та Франції.
У жовтні 2018 року були розпочаті роботи з прокладання газопроводу Північний потік-2 в територіальних вода Німеччини. Північний потік-2 - спільний російсько-німецький політичний проект, буде прокладений по дну Балтійського моря до німецького міста Грайфсвальд, щоб мінімізувати прокачування газу через Україну.

Related

Економіка 7013612241363387859

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item