Луценко заявив про нове викриття "чорної готівки" для "кандидата Ю"

Луценко заявив про нове викриття "чорної готівки" для "кандидата Ю"
Генпрокурор Юрій Луценко заявляє про викриття правоохоронцями "чорної готівки" для мережі підкупу виборців "кандидата Ю".
Про це він написав у суботу в Facebook.
"На тлі заяв кандидата Ю про вселенський підкуп владою - чергові уроки арифметики "чорної готівки" для її Всеукраїнської мережі депутата Д. Цього разу – Одещина", - зазначив він.
Прес-секретар Луценка Ларина Сарган уточнила, що під час розслідування кримінального провадження прокуратура Одещини, Управління СБУ в області та поліція викрили факти незаконної організації виборчого процесу на користь однієї з політичних сил.
Мережу протиправної діяльності розповсюдили на території 5 районів Одещини: Балтського, Подільського, Окнянського, Кодимського та Савранського.
""Чорна" каса знаходилася та функціонувала у режимному приміщенні одного з відділень "ПриватБанку" в м. Подільськ, а саме у службовому кабінеті керівника вказаного відділення, яка з 2011 року займає посаду начальника структурного підрозділу банку ще задовго до переведення банківської установи у статус державної", - повідомила Сарган.
За її словами, незаконну діяльність правоохоронні органи зупинили під час роботи ділків над розподілом 1 мільйону 300 тисяч гривень на майбутню винагороду за правопорушення підконтрольним членам комісій і спостерігачам.
""Сітка" - це підкуп представників виборчих комісій, які мали гарантувати голосування за кандидата на виборах президента України. У залежності від розміру виборчої дільниці представникам комісій планували сплачувати 2-3 тис грн.", - зазначила прес-секретар.
Під час обшуків правоохоронці вилучили списки з особистими даними виборців, відомостями про можливу прихильність до кандидатів на виборах, записи з розподілом грошей між волонтерами та представниками виборчих комісій, іншу документацію. Також було зафіксовано схему контролю за голосуванням через підконтрольних осіб.
Триває розслідування (ч.3 ст. 157, ч. 4 ст.160 КК України). Покарання за порушення виборчого законодавства передбачає до 7 років позбавлення волі.

Related

Політика 3156442629349174449

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item