Рада суддів заявила про тиск з боку АП

Рада суддів заявила про тиск з боку АП
Володимира Зеленського звинуватили в тиску на суддів

У Раді суддів заявили про тиск з боку президента напередодні обрання суддів КСУ і членів ВККС.

Рада суддів України заявляє про тиск з боку офісу президента Володимира Зеленського. Про це заявив глава ради, суддя Верховного суду Олег Ткачук, передає прес-служба РСУ на своїй сторінці у Facebook.
Ткачук зазначає, що 21 червня 2019 року в РСУ заплановано чергове засідання для вирішення питання про скликання позачергового з'їзду суддів з метою обрання суддів Конституційного суду України і членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.
"Напередодні, сьогодні вночі і вранці до мене почала надходити інформація від суддів з різних регіонів України, членів Ради суддів України про те, що з Адміністрації президента України главам судів надходять телефонні дзвінки з вимогою дати розпорядження делегованим від цих судів до Ради суддів України членам зірвати проведення засідання Ради суддів", - наголосив глава РСУ.
За його словами, такі спроби підірвати довіру до здатності судової влади самостійно вирішувати внутрішні проблеми і завдання, визначені Конституцією та законами України, також були продемонстровані 19 червня в ході зустрічі заступника глави офісу Зеленського Руслана Рябошапки і заступника голови РСУ Вадима Бутенка.
"Ніколи раніше працівники апарату Адміністрації президента не дозволяли собі публічно демонструвати керівну і спрямовуючу роль у судовій владі", - заявив Ткачук.
Глава ради також повідомив, що звернувся до Зеленського з вимогою вжити невідкладних заходів.
"Вважаю своїм громадянським і суддівським боргом, звернутися до президента України, генерального прокурора і директора Державного бюро розслідувань з вимогою вжити термінових, невідкладних заходів з метою припинення та запобігання тиску посадових осіб офісу президента України на суддів і судову владу, а також притягнення винних до відповідальності", - наголошується в повідомленні.
Нагадаємо, у четвер, 20 червня, Конституційний суд України оприлюднив рішення про визнання конституційності указу президента Володимира Зеленського про розпуск парламенту і призначення позачергових виборів.
Як відомо, Верховна Рада була розпущена новообраним президентом Володимиром Зеленським після його інавгурації. Офіційною причиною розпуску парламенту називалася відсутність коаліції.

Related

Політика 1725751444864261155

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item