Український телеканал, що віщає російською, вже є - Мінінформполітики

Український телеканал, що віщає російською, вже є - Мінінформполітики
Український російськомовний канал уже існує

Раніше в офісі президента заявили про намір створити всесвітній російськомовний канал, щоб протистояти російській пропаганді.

 
Міністерство інформаційної політики заявило, що в Україні вже існує міжнародний канал UATV, який віщає, серед інших, і російською мовою. Про це розповів державний секретар міністерства Артем Біденко у вівторок, 30 липня.
 
Біденко нагадав, що в Україні діє закон про державне іномовлення.
 
"Законом передбачено мовлення на 50% англійською мовою, на 50% - іншими мовами. Сьогодні UATV віщає англійською 50%. Решта 50% розподілені між російською, українською, арабською і кримськотатарською", - нагадав він.
 
Створення окремого російськомовного каналу, за словами чиновника, стане продовженням реформи іномовлення. Цей канал буде орієнтований на Крим і на схід України - "в зону ООС, "сіру зону" і далі".
 
Біденко також зазначив, що UATV - це, переважно, інформаційно-новинний контент, а на новому каналі передбачається його розширити.
 
"Оскільки будуть зміщуватися орієнтири на українську аудиторію, але російськомовну, потрібно додавати розважальний контент. Це можуть бути як серіали, так і ток-шоу", - запропонував він.
 
Нагадаємо, що раніше в Офісі президента заявили про намір створити всесвітній російськомовний канал. Перший помічник президента України Сергій Шефір також заявив, що в команді Зеленського ведуть роботу зі створення "інформаційно сильного каналу". За його словами, розглядаються варіанти інтернет-платформи і супутникового каналу.

Related

Політика 4195340493786803791

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item