Фейхоа — дуже корисний і смачний продукт, з якого можна приготувати досить незвичний десерт до чаю
https://povnatorba.blogspot.com/2019/07/blog-post_806.html
Оригінальне варення з фейхоа.
Фейхоа — маленький плід з щільною зеленою шкіркою, який має приємний кисло-солодкий смак і чудовий аромат, що нагадує одночасно ананас, полуницю і трохи — банан.
Потрібно їсти тільки дозрілі плоди, оскільки так можна повністю оцінити їх смакові якості. Проблема в тому, що стиглі фейхоа дуже м'які, вони легко пошкоджуються і швидко псуються, тому зазвичай продаються не зовсім достиглі плоди. Щоб корисні властивості фейхоа проявились максимально, купивши твердуватий плід, залиш його на кілька днів до повного дозрівання: він повинен бути м'яким, а його м'якуш повинна нагадувати желе. Чим вищий ступінь стиглості фейхоа, тим більше він корисний. Плоди фейхоа багаті йодом і вітаміном С, містять велику кількість сахарози, пектину, клітковини.
Їдять фейхоа в свіжому вигляді, в якості добавок до десертів і других страв, його запікають з фруктами та м'ясом, куркою і рибою. З плодів фейхоа можна готувати різноманітні консервації або варити вітамінні напої.