Путін лякає світ новою гонкою озброєння

Путін лякає світ новою гонкою озброєння

Глава РФ Володимир Путін заявив, що ліквідація США договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності може призвести до гонки озброєнь.

"На нашу думку, дії США, які призвели до ліквідації Договору про ракети середньої і малої дальності, неминуче спричинять за собою девальвацію, розхитування всієї несучої конструкції глобальної безпеки, включаючи Договір про стратегічні наступальні озброєння та Договір про нерозповсюдження ядерної зброї. Такий сценарій означає відновлення нічим не стримуваної гонки озброєння", - заявив він, передає ТАСС.
Відповідальність за збільшення ризиків для миру у світі Путін повністю поклав на США.
"Замість вдумливого обговорення проблем міжнародної безпеки США просто перекреслили багаторічні зусилля, спрямовані на зниження ймовірності масштабного військового конфлікту, в тому числі із застосуванням ядерної зброї", - заявив він.
За словами Путіна, Москва готова відновити переговори про забезпечення стратегічної стабільності і безпеки з Вашингтоном.
Сполучені Штати 2 серпня офіційно вийшли із російсько-американського Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності, який ознаменував завершення "холодної війни". 2 лютого США припинили свої зобов'язання за Договором і почали процес виходу з нього. Незабаром після цього президент Росії Владімір Путін призупинив зобов'язання Росії щодо договору. РФ заперечували США.

Related

Події у світі 5031533818649143199

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item