Генсек НАТО назвав причину анексії Криму

Генсек НАТО назвав причину анексії Криму
Єнс Столтенберг

Єнс Столтенберг заявив, що анексія півострова Росією відбулася через конкуренцію наддержав.

 
Конкуренція між великими державами провокує нові загрози світового порядку й анексія Криму є одним із прикладів. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у Центрі стратегічних досліджень при Університеті Вікторії у Веллінгтоні в Новій Зеландії, передає УНН.
 
"Першим (викликом перед світовою безпекою - ред.) є зростання конкуренції між великими державами ... І ми бачимо наслідки цього в Криму. Від незаконної анексії Криму до Північної Кореї, від Сирії до Південно-Китайського моря", - сказав Столтенберг.
 
Він наголосив, що анексія Криму - це перший випадок захоплення однією державою територій іншої після Другої світової війни. Столтенберг додав, що Росія нарощує присутність і в інших країнах.
 
"І ми спостерігаємо зростання російської присутності на Близькому Сході, у Сирії, а також у Росії, яка намагається втрутитися і підірвати довіру до демократичних інститутів у декількох країнах-членах НАТО і в інших місцях", - сказав генсек НАТО.
 
Раніше повідомлялося, що НАТО змінить військову стратегію через Росію. Генсек НАТО заявив, що з 2014 року склалася нова обстановка у сфері безпеки. Тому Альянс має намір змінити військову стратегію.

Related

Події у світі 1792356559632824372

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item