Наукові факти про сни

Світ снів для вчених — досі таємниця за сімома печатками.

Наукові факти про сни
Багато людей щоранку пам'ятають, що бачили уві сні, інші бачать сни рідко. Проте всіх цікавить, як же все-таки пояснити побачене? Сон — це майбутнє?
Сни супроводжували людство з самого його зародження. І тому є багато доказів та історій про незвичайні сни і бачення, які відвідують людину перед самою смертю. Нерідко бачення служать попередженням, і, найголовніше, вони дають більше заспокоєння, реалізм і зміст, ніж інші сни. У цих снах приходять померлі родичі або друзі.
Сни завжди більш-менш логічні
Під час сну мозок також активний, але інколи, нерідко можна спостерігати, як моргають очі, людина здригається, щось промовляє, шепоче, рухається.
Лімбічна система, що знаходиться в середині мозку і є головним центром контролю емоцій у сні, яка особливо активізується. Це пояснює, чому сни настільки емоційно заряджені і часто в них відчувається наближення неминучої небезпеки.
Жінкам сняться кошмари частіше, ніж чоловікам
Чоловіки розмірковують більш логічно: у сильної половини людства кошмари більше пов'язані з темами нещасних випадків і природних катастроф (повінь, землетрус, війна, епідемія, масова атака), а жінки вдвічі частіше бачать кошмари про відносини: конфлікти і сварки між людьми.
У снах можна відчути реальну біль
Ряд досліджень свідчить, що біль здатна долати кордон сну і неспання, вона з'являється у снах в умовно незмінному вигляді.
Сни завжди навчають і часто є пророчими
Вирази "Дозвольте мені переспати з цією ідеєю" або "ранок вечора мудріший" відповідають дійсності, оскільки мозок під час сну займається самонавчанням завдяки мозковій активності у сні і процесу, званого переробкою виключеної, або яка знаходиться оффлайн, пам'яті.
Сни дійсно впливають на настрій
Не дарма є прислів'я: встав не з тієї ноги, яким з ранку встав, так і день складеться. Вчені пояснюють цей факт так: денний настрій і те, як людина поводиться протягом дня, пов'язано безпосередньо з її сновидіннями.

Related

Цікаво 4474831477882455471

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item