У Сумській області вилучили десятки тонн контрафактного спирту з РФ

У Сумській області вилучили десятки тонн контрафактного спирту з РФ
Частина виявленого спирту

Контрафактний метиловий спирт використовувався для виготовлення засобів для догляду за автомобілями.

 
Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили і блокували в Сумській області масштабні поставки контрафактного метилового спирту з Росії. Про це повідомляє прес-служба СБУ в п'ятницю, 27 вересня.
 
За даними спецслужби, група жителів регіону протягом 2018-2019 років незаконно переправляла в Україну з території РФ рідину, яка на 98% складалася з метилового спирту. Загалом зловмисники під виглядом розчинника для лакофарбового покриття ввезли в Україну майже 600 тонн контрафактної рідини.
 
Зазначається, що контрафактний спирт використовувався для виготовлення засобів для догляду за автомобілями. Зокрема, зловмисники виготовляли незамерзаючі очисники для скла. Потім товар реалізовувався оптовими партіями через торговельні мережі.
 
"Правоохоронці затримали чотири вантажних автомобілі на одному з митних постів у Сумській області під час однієї зі спроб зловмисників незаконно переправити через державний кордон 90 тонн небезпечної рідини. Під час санкціонованих слідчих дій за місцем контрафактного виробництва вилучено понад 30 тонн розфасованої і підготовленої для реалізації небезпечної продукції", - йдеться в повідомленні.
 
На цей час тривають невідкладні слідчі дії для притягнення зловмисників до відповідальності.
 
Порушено кримінальні справи за чотирма статтями Кримінального кодексу, у тому числі й про контрабанду (ч.2 ст.201 КК України).

Related

Гаряча новина 8871851246340502150

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item