Кучма розповів "коротко за формулою Штайнмаєра"

Кучма розповів "коротко за формулою Штайнмаєра"
Кучма сказав, якою має бути формула Штайнмаєра

Представник України на переговорах у Мінську пояснив, якою має бути формула Штайнмаєра, щоб він її підписав.

 
Реалізація так званої формули Штайнмаєра можлива після дотримання стандартів безпеки та встановлення контролю над українсько-російським кордоном. Своє бачення формули на зустрічі зі студентами в Дніпрі представив представник України на переговорах у Мінську Леонід Кучма, повідомляє Інтерфакс-Україна в п'ятницю, 27 вересня.
 
"Коротко за формулою Штайнмаєра. Моя позиція дуже проста і зрозуміла: повинні бути дотримані стандарти безпеки і всі інші стандарти - тоді ми готові проводити вибори. У тому числі, питання кордону українсько-російського. Я не кажу, що ми сьогодні можемо там прикордонників українських поставити, але хоча б СММ ОБСЄ - її і сьогодні туди не пускають. А коли неконтрольованого кордону близько 450 км - що це таке?" - сказав Кучма на зустрічі зі студентами Університету ім.Альфреда Нобеля.
 
За його словами, якщо Україна і Росія хочуть проведення демократичних виборів і "щоб українська територія дійсно стала українською", а не підконтрольною Росії, то потрібно зробити "все, що відповідає цим стандартам". "Тоді і мир буде в Україні. Це записано і в Мінських угодах: перший пункт - безпека. А якщо щодня там стріляють, то про що можна говорити, якщо  щодня гинуть люди?" - зазначив Кучма.
 
Він додав, що не може сприймати позицію деяких політиків і не готовий підписувати документ, який не включає безпеку українців на Донбасі: "Коли з того боку (з Росії) звучить, що "ми один народ", то чому ми вбиваємо свій один народ? Тому ту політику, яку ми іноді чуємо від деяких політиків, я сприймати не можу і під таким документом ставити свій підпис не хочу".
 
Нагадаємо, що раніше глава МЗС України Вадим Пристайко заявив, що формулу Штайнмаєра на переговорах у Мінську не підписали з "технічного непорозуміння".

Related

Події в Україні 7058767626245373695

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item