НСЖУ вимагає від Мендель і Богдана вибачень

НСЖУ вимагає від Мендель і Богдана вибачень
Сутичка Мендель і журналіста

Прес-секретаря і главу Офісу президента закликали переглянути ставлення до журналістів, перепросити за некоректні заяви та прикрі ситуації.

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) закликала Офіс президента і прес-секретаря президента Юлію Мендель переглянути своє ставлення до журналістів, а також перепросити за некоректні заяви та прикрі ситуації, які відбулися. Про це в суботу, 28 вересня, заявив глава НСЖУ Сергій Томіленко на своїй сторінці в Facebook.
Таким чином він прокоментував вчорашні інциденти на прес-конференції Володимира Зеленського, коли прес-секретар президента Юлія Мендель не дала журналістам задати питання президенту.
Томіленко заявив, що прес-секретар президента не має права фізично заважати роботі журналістів.
"Або дружні обійми, або відштовхування-відтягування - це не поведінка, з якою журналісти повинні миритися", - написав Томіленко.
Також голова НСЖУ висловив солідарність з колегами з програми Схеми: корупція в деталях - RFERL і американським журналістом Christopher Miller, який працює в Києві для Радіо Свобода.
"Влада в усьому світі шукає формати, як уникнути неконтрольовані контакти з незалежними журналістами. І це природно. Чиновник (як і кожна людина) боїться незручних запитань. Але перешкоджання журналістській діяльності - найгірша з можливих реакцій влади", - написав Томіленко.
У зв'язку з цим він закликав прес-секретаря Юлію Мендель переглянути ставлення до журналістів, вибачитися за некоректні заяви та прикрі ситуації, які відбулися.
За словами Томіленко, нова команда влади повинна будувати коректні відносини з журналістами.
Раніше повідомлялося, що у прес-секретаря Зеленського сталася сутичка з журналістом. Юлія Мендель відштовхнула журналіста, який намагався поставити запитання президенту.
Пізніше Мендель заявила, що не штовхала і не кидалася на журналіста, а зупиняла його.

Related

Політика 5368104521549223304

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item