Тиск на Зеленського: у США почали розслідування

Тиск на Зеленського: у США почали розслідування
Розпочато розслідування щодо можливого тиску Трампа на Зеленського

У Конгресі США розпочали розслідування стосовно можливого тиску з боку Трампа на Зеленського.

 
У США розпочали розслідування щодо можливого тиску з боку президента Америки Дональда Трампа і його адвоката Руді Джуліані на президента України Володимира Зеленського, щоб той втрутився в президентські вибори в Штатах. Про це повідомляє Reuters.
 
Розслідування в понеділок розпочали три комітети палати представників Конгресу США. Зокрема, голова демократичної комісії комітету з питань розвідки, спостереження і закордонних справ звернувся до Білого дому й у Державний департамент з проханням надати інформацію про те, що вони назвали спробами "маніпулювати українським правосуддям".
 
"Трамп і дехто з республіканців піддали сумніву те, чи не було конфлікту інтересів у тому, що Хантер Байден, син колишнього віцепрезидента-демократа Джо Байдена, нині кандидата в президенти, був членом правління української газової компанії Burisma, членів якої звинувачують в ухиленні від сплати податків", - йдеться в повідомленні.
 
Повідомляється, що 10 травня Руді Джуліані заявив, що планує поїздку в Україну, щоб переконати Зеленського не припиняти розслідування справ, у яких зацікавлений Дональд Трамп. Пізніше візит був скасований.
 
Раніше ЗМІ повідомили, що Трамп тисне на Зеленського, щоб той допоміг йому з виборами. Американський президент, за даними The Washington Post, намагається домогтися поновлення розслідування в Україні проти свого головного конкурента - Джо Байдена.
 

Related

Події у світі 3686811242611388279

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item