Після візиту Лаврова в Білий дім США вивезли з РФ топшпигуна - ЗМІ

Після візиту Лаврова в Білий дім США вивезли з РФ топшпигуна - ЗМІ
Лавров у Білому домі в травні 2017 року

Ключового шпигуна в уряді Росії вирішили вивезти через розголошення Трампом секретної інформації, пишуть ЗМІ.

США у 2017 році під час секретної місії змогли вивезти з Росії свого топового шпигуна в уряді РФ, пише CNN з посиланням на заяви чиновників американської адміністрації.
Тож особа, безпосередньо причетна до дискусії, заявила, що рішення було спричинене, зокрема, побоюваннями, що президент США Дональд Трамп і його адміністрація неодноразово неправильно поводилися із секретними розвідданими і могли посприяти викриттю джерела.
 
Зокрема описується інцидент, коли Трамп зустрівся в Білому домі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим і тодішнім послом РФ Сергієм Кисляком у 2017 році. За даними ЗМІ, Трамп обговорював з ними надсекретні дані розвідки, надані Ізраїлем.
 
Крім того, через декілька місяців він провів переговори з російським лідером Володимиром Путіним, після чого вилучив записи перекладача, також викликавши підозри в представників розвідки.
 
Директор зі зв'язків з громадськістю ЦРУ Бріттані Бремелл заявила, що дані CNN є помилковими припущеннями. Представник держсекретаря Майка Помпео від коментарів відмовився. Прессекретар Білого дому Стефані Грішам назвала повідомлення CNN "не тільки недостовірними, а й здатними поставити під загрозу життя".
 
У CNN зазначили, що по цьому США залишилися без одного зі своїх ключових джерел інформації про внутрішню роботу Кремля і плани російського президента.
 
Нагадаємо, у липні в Ірані заявили про затримання 17 "шпигунів" ЦРУ. У США заперечують причетність затриманих до їхніх спецслужб.

Related

Події у світі 665556789749316030

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item