Трамп: Євросоюз повинен більше допомагати Україні

Трамп: Євросоюз повинен більше допомагати Україні
Україна є стратегічно важливою для ЄС

Україна є стратегічно важливою для ЄС, і європейські країни повинні більше допомагати їй у складні часи.

 
Президент США Дональд Трамп підкреслює, що Україна є стратегічно важливою країною для Європейського Союзу, і європейські держави повинні більше допомагати їй у складні часи.
 
"США допомагають Україні, але інші країни повинні більше допомагати їй. Німеччина, Франція, європейські нації повинні допомагати більше. Вони мають відчувати більше провини за те, що не роблять того, що їм слід було би робити. Ви стратегічно дуже важливі для ЄС. Вони це знають і фактично казали мені це, але цього не видно на ділі. Я впевнений, що ви їм це говорите, і я, безумовно, буду зі свого боку наголошувати їм на цьому", - сказав він на зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським у Нью-Йорку.
 
Трамп також вказав, що "Україна втратила Крим під час іншої адміністрації США, не під час адміністрації Трампа, а під час адміністрації Обами". "Я не думаю, що це мало відбутися з Україною, але це сталося вже деякий час назад", - зазначив він.
 
Сам Зеленський заявив, що під час зустрічі із президентом Сполучених Штатів Дональдом Трампом обговорювалося мовне питання в Україні й окупація Росією Криму. "Говорили про Крим. Я йому пояснив, що це наша земля, у нас немає питань із приводу мови, мова у нас одна - українська", - розповів Зеленський.
 
Він додав, що, на його думку, США продовжать допомагати Україні із Кримом. "Мені здається, що він згоден, що це наша земля, і вони будуть нам допомагати", - заявив Зеленський.
 
Раніше Дональд Трамп відзначив прогрес у відносинах Росії та України і порадив українському президенту Володимиру Зеленському продовжувати в тому ж дусі.

Related

Події у світі 5729001832761234463

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item