СБУ затримала організатора поставок продуктів в "ЛДНР"

СБУ затримала організатора поставок продуктів в "ЛДНР"
СБУ зірвала незаконні поставки продуктів в анклави сепаратистів

Мешканка Харкова очолювала дві комерційні структури, які спеціалізувалися на експорті продуктів харчування.

Служба безпеки України (СБУ) затримала одного з організаторів схеми протиправного постачання продуктів на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей і незаконного відшкодування ПДВ з держбюджету. Про це повідомляє пресслужба СБУ у вівторок, 3 вересня.
Слідчі встановили, що мешканка Харкова очолювала фінансову діяльність двох комерційних структур, які спеціалізувалися на експорті продуктів харчування. Під виглядом експортних операцій представники зазначених підприємств переправляли товари в ОРДЛО за схемою "перерваного транзиту" через територію РФ.
 
Тільки по одному з контрактів на поставку харчової продукції нібито в одну з африканських країн ділки отримали відшкодування податку на додану вартість на загальну суму майже 8 млн гривень.
 
Щоб уникнути кримінальної відповідальності, директор ховалася на тимчасово окупованій території Донецької області. Правоохоронці затримали зловмисницю в прикордонному пункті пропуску Гоптівка при в'їзді в Україну.
 
Жінці повідомили про підозру за статтями про привласнення, розтрату майна і службове підроблення (ч.5 ст.191, ч.2 ст.366 КК України). Дніпровський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Затриманій загрожує позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років і з конфіскацією майна.
 
Нагадаємо, у червні повідомлялося, що СБУ викрила діяльність підприємців, які організували схему поставок продуктів харчування на непідконтрольну територію Донбасу на загальну суму 500 млн гривень.

Related

Події в Україні 5101036577734060852

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item