Гладковського заарештували на два місяці

Гладковського заарештували на два місяці
Гладковського заарештували, але він може вийти під заставу

Олег Гладковський може вийти з-під арешту, якщо внесе заставу в розмірі 10,6 млн грн. Він також може оскаржити це рішення протягом п'яти днів.

 
Екс-заступника секретаря РНБО Олега Гладковського відправили в СІЗО на два місяці з можливістю внесення застави в розмірі 10 623 130 гривень. Відповідне рішення виніс Вищий антикорупційний суд, передає Громадське в суботу, 19 жовтня.
 
Апеляція на це рішення може бути подана протягом п'яти днів. Адвокати Гладковського зазначали незаконність затримання їхнього підзахисного і необѓрунтованість ризиків. Захисники запевняли, що Гладковський протягом трьох років 265 разів виїжджав за кордон і повертався, і це свідчить про відсутність його намірів ухилитися від слідства.
 
Також адвокати зазначили, що Гладковський уже не обіймає посаду заступника секретаря РНБО, а отже не має тих тісних зв'язків, якими б міг перешкоджати слідству.
 
Захист також зазначив, що у Гладковського проходило багато обшуків і ризик знищення або приховування доказів є необѓрунтованим. Адвокати просили відпустити його під особисте зобов'язання або на поруки. До зали суду прибули два депутати, один кандидат у депутати і колишній народний депутат (Максим Саврасов, Ростислав Павленко, Андрій Серебрянський, Олег Зімін), які готові були взяти підозрюваного на поруки.
 
Сам підозрюваний заявив, що продовжує голодування на знак протесту, не має відношення до компанії Богдан Моторс, не збирався тікати з країни, а мав зворотні квитки і про те, що рішення про пошуки іншої компанії-постачальника було прийнято на підставі справи про банкрутство КрАЗу (компанії-конкурента МАЗів).
 
Напередодні Гладковському оголосили підозру за двома статтями.
 
Раніше п'ятий президент Петро Порошенко назвав помилкою призначення свого соратника Олега Гладковського першим заступником секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Related

Політика 4650616873367161457

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item