Розмова Меркель і Путіна: з'явилися подробиці

Розмова Меркель і Путіна: з'явилися подробиці
Путін висунув умови для зустрічі в нормандському форматі

Для організації саміту нормандської четвірки Путін вимагає включення формули Штайнмаєра в українське законодавство і розведення військ в Золотому і Петровському.


Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Росії Володимир Путін поговорили по телефону і обговорили підготовку до саміту нормандської четвірки: Путін висунув ряд вимог. Про це повідомляє прес-служба президента РФ в суботу, 19 жовтня.
 
Прес-служба Путіна стверджує, що розмова відбулася за ініціативою Німеччини.
 
"Під час обговорення ситуації з врегулюванням в Україні підтверджена важливість неухильного виконання положень мінського "комплексу заходів" і домовленостей, досягнутих в ході зустрічей на вищому рівні в нормандському форматі. У першу чергу це відноситься до імплементації формули Штайнмаєра в українське законодавство, а також до розведення сил і засобів на узгоджених ділянках лінії зіткнення у населених пунктах Золоте і Петровське", - сказано в повідомленні.
 
За твердженням Кремля, Україна нібито відмовляється відводити з цих населених пунктів свої підрозділи і військову техніку "під різними приводами".
 
"Що стосується можливого проведення чергового саміту нормандської четвірки, то він повинен бути ретельно підготовлений і увінчатися конкретними результатами. Домовлено, що відповідна робота продовжиться по лінії помічників лідерів і керівництва зовнішньополітичних відомств", - зазначили у президента РФ.
 
Нагадаємо, що раніше РФ відмовилася обговорювати Крим в нормандському форматі. У Кремлі "уважно ознайомилися з основними висловлюваннями" президента Володимира Зеленського на прес-марафоні.

Related

Події у світі 5929325206997931062

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item