Опубліковано закон про виключення дезертирів з ВСУ

Опубліковано закон про виключення дезертирів з ВСУ
Опубліковано закон про невключення дезертирів в чисельність ЗСУ

Документ має на увазі, що військовослужбовці, які самовільно залишили військові частини, не входять в чисельність ЗСУ. Вчора проект закону підписав президент, а завтра він вступить в силу.


Законопроект №1227, який більш чітко регламентує проходження військової служби і в тому числі регулює питання включення дезертирів в чисельність Збройних сил України, опублікований в урядовій газеті Голосі України в суботу, 19 жовтня.
 
Закон вступить в силу з дня, наступного за днем ​​його опублікування.
 
Документ визнає військовослужбовців, які самовільно залишили військові частини або місця служби, які дезертирували з ЗСУ та інших формувань чи добровільно здалися в полон, такими, що не входять в чисельність ЗСУ.
 
При цьому в разі винесення судом виправдувального вироку передбачено відновити таким військовим всі види забезпечення і відповідні гарантії соцзахисту.
 
Нагадаємо, що раніше Рада прийняла закон про військову службу, який дозволив позбавляти військових звань дезертирів, а також встановив матеріальну відповідальність військових за нанесення збитку.
 
Також повідомлялося, що в Раді назвали число дезертирів при анексії Криму. Понад 70% військовослужбовців ЗСУ, які знаходилися на півострові, змінили присягу. Найбільше дезертирів було серед співробітників МВС.

Related

Події в Україні 2823915878469000039

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item