США передадуть в Одесу ще чотири катери Island

США передадуть в Одесу ще чотири катери Island
Патрульний катер Island

Заступник начальника штабу ВМСУ Андрій Риженко розповів про специфіку катерів типу Island.

Досягнуто домовленості про постачання зі США ще чотирьох катерів типу Island для служби у Військово-Морських Силах України (ВМСУ) ЗСУ. Про це повідомляє Думська.
Заступник начальника штабу Військово-Морських Сил України з євроінтеграції, капітан першого рангу Андрій Риженко уточнив, що "їх передадуть Україні на куди більш вигідних умовах, ніж перші два".
 
"Взагалі, виникла ідея створити дивізіон багатоцільових патрульних катерів з мореплавством, яке дозволяло б застосовувати їх у Чорному, Азовському і навіть Середземному морях (чого дуже не вистачає поточним вітчизняним проектам)", - зазначив Риженко.
 
За його словами, основні завдання катерів типу Island у ВМСУ - охорона портів, пунктів базування, морських шляхів, об'єктів морської індустрії України в межах виключної морської економічної зони, спостереження за морською обстановкою і збір даних по судноплавству.
 
Катери можуть також використовуватися для протимінних, аварійно-рятувальних, спеціальних операцій. Є також можливість встановити на них додаткове оборонне озброєння (це пакети можливостей Sea Control і MDA / ISR). Риженко додав, що катер дуже економічний.
 
"При швидкості 12 вузлів витрата палива становить усього 150 літрів на годину. Таким чином, запаси пального в 37 тонн дозволяють виконувати завдання протягом семи-десяти діб (за стандартом НАТО - це вимога для корвета). 30-річна практика застосування катерів у США показала їхню ефективність за різних погодних умов морів і океанів", - пояснив він.
 
Напередодні в Одесу прибули катери Island. В Україну зі США доставили катери, передані Києву більше року тому. Судно з катерами вирушило зі США 4 жовтня.
 
Нагадаємо, більше року тому США передали Україні два катери Island. Повідомлялося, що характеристики катерів дозволяють проводити патрулювання в Чорному і Азовському морях і виконувати рейди протягом 14 днів без обмежень.

Related

Події в Україні 6957918017072767924

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item