Збитий MH17: Нідерланди довіряють висновкам JIT

Збитий MH17: Нідерланди довіряють висновкам JIT
Нідерланди не ставлять під сумніви висновки JIT у справі MH17

Дмитро Кулеба стверджує, що бажання Нідерландів розслідувати роль України в катастрофі пов'язане з внутрішньополітичною ситуацією країні.


Нідерланди не ставлять під сумнів висновки Спільної слідчої групи (JIT), намагаючись додатково вивчити роль України в катастрофі MH17. Про це заявив віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба в інтерв'ю Радіо Свобода в суботу, 19 жовтня.

Зокрема, Кулеба назвав "сумною" внутрішню політику в Нідерландах.

"Я знаю, я консультувався з колегами, то, що зараз відбувається в Нідерландах (додаткове розслідування ролі України в катастрофі MH17, - ред.), є внутрішньополітичною історією, але вона не ставить під сумнів ті висновки спільної слідчої групи, які вже були зроблені, про те, хто винен у збиванні літака, як це сталося", - зазначив він.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився в Донецькій області. Всі 298 осіб, які перебували на борту, загинули.

У травні 2018 року об'єднана слідча група підбила перші підсумки розслідування інциденту. Згідно з отриманими висновками, Boeing був збитий з російського зенітного комплексу Бук, який доставили на південний схід України до 53-ї зенітної ракетної бригади під Курськом.

У червні 2019 року прокуратура Нідерландів висунула звинувачення у справі про катастрофу рейсу MH17 на Донбасі у 2014 році чотирьом підозрюваним: Ігорю Гиркіну (Стрєлкову), Сергію Дубинському, Олегу Пулатову і Леоніду Харченку.
У РФ причетність російських військових до інциденту з малайзійським Boeing заперечують.

Пізніше парламент Нідерландів схвалив вимогу до уряду розслідувати роль України в авіакатастрофі.

Related

Події у світі 5118842425873765141

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item