Справа бракованих бронежилетів: 5 топ-посадовців Міноборони отримали підозри

Справа бракованих бронежилетів: 5 топ-посадовців Міноборони отримали підозри

Посадовців з Міноборони викрили на махінаціях при закупівлі засобів захисту для ЗСУ.
"Сьогодні розпочато оголошення підозр і оголошено підозри п'ятьом високопосадовцям Міноборони України. Саме ці високопосадовці були і є відповідальними за приймання та контроль якості речового майна під час його закупівлі, а також під час виробництва", - заявив директор ДБР Роман Труба під час брифінгу, пише ТСН.
Він розповів, що зловмисники, за попередньою змовою, закупили для наших військовослужбовців неякісні бронежилети, що прострілюються.
"Підозри оголошено генерал-майору, начальнику ГУ ЗСУ, а також чотирьом високопосадовцям ГУ ЗСУ. Це заступники управлінь і начальник відділу", - додав він.
Він уточнив, що мова йдеться про інцидент, що стався у січні 2019 року.
Тоді були закуплені 20 тисяч бронежилетів "Корсар М3с 1-4" на суму 176 млн гривень.
"Пластини не оброблені, захисні пакети не сшиті, щодо частини бронежилетів, а саме наявні пластини, взагалі не проводилися балістичні випробовування, на частину партії не було лабораторних досліджень", - розповів очільник ДБР, зауваживши, що високопосадовці Міноборони знали про те, що бронежилети браковані.
Також під час випробувань слідчі виявили ще один брак - коли тканина бронежилетів намокала, то втрачала свої непробивні властивості.
"У таких випадках високопосадовці були зобов'язані повернути всі бронежилети і не підписувати акт приймання-передачі. Проте вони діяли зовсім навпаки. Дали вказівку своїм підлеглим приймати і подальші партії бронежилети. Йдеться про 7 тисяч бронежилетів вартістю 61 мільйон гривень. Таким чином вони не лише завдали шкоди державі, але поставили під загрозу життя людей. І варто зазначити, що це відбувалося в умовах особливого періоду", - наголосив Труба.
Прокурор ГПУ уточнив, що йдеться про генерал-майора Дмитра Марченка.
У Державному бюро розслідувань оприлюднили розмову працівників Міністерства оборони, які закупили бронежилети "Корсар М3с" 1-4 класу захисту.
У ДБР стверджують, що ці люди знали, що закуплене обладнання прострілюється, повідомили в прес-службі відомства.
Технолог повідомила керівнику структурного підрозділу Міноборони про невідповідність продукції технічним вимогам.

Related

Події в Україні 491899157881137721

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item