Імпічмент Трампа: оприлюднені свідчення Волкера

Імпічмент Трампа: оприлюднені свідчення Волкера
Стало відомо, що Курт Волкер розповів Конгресу у справі про імпічмент Трампа

У США оприлюднили стенограми свідчень колишнього спеціального представника США в Україні Курта Волкера і посла США в ЄС Гордона Сондленда.


Комітети Конгресу США опублікували ще дві стенограми, отримані в ході розслідування  питання про імпічмент президента США Дональда Трампа. Так, у вівторок, 5 листопада, були опубліковані розшифровки свідчень колишнього спеціального представника США в Україні Курта Волкера і посла США в ЄС Гордона Сондленда, повідомляє прес-служба Конгресу.
Раніше публікувалися лише вступні промови тих, хто свідчив перед Конгресом, а їхні відповіді на питання залишалися в тіні.
З опублікованої стенограми випливає, що колишній спецпредставник США в Україні Курт Волкер заявив, що звинувачення про те, що президент Трамп наполягав на розслідуванні, не обгрунтовані звинуваченнями в корупції проти сина колишнього віце-президента Джо Байдена, Хантера Байдена, і твердженнями, що Україна втрутилася у вибори 2016 року, щоб допомогти Хілларі Клінтон.
На питання, чи вірить він у ці звинувачення, Волкер відповів: "Ні, я не вірю".
Також згідно зі стенограмою, Курт Волкер сказав президенту України Володимиру Зеленському та голові Офісу президента Андрію Богдану, що особистий адвокат Дональда Трампа Руді Джуліані підсилює "негативну розповідь" про Україну.
"Я пояснив це президенту Зеленському, а поруч з ним стояв глава Офісу президента Андрій Богдан. І я пояснив, як мені здалося, що існують негативні розповіді про Україну, які протидіють всім хорошим речам, які він робить, і що це посилюється за допомогою Руді Джуліані", - сказав Волкер.
Також Волкер додав, що це є негативним фактором для іміджу України в Сполучених Штатах і здатності просувати двосторонні відносини.
У свою чергу, посол США в Євросоюзі Гордон Сондленд розповів законодавцям, що він подзвонив міністру енергетики Ріку Перрі 16 жовтня, за день до дачі показань в Конгресі США, щоб освіжити в пам'яті зустріч 10 липня в Білому домі з посадовими особами Ради національної безпеки, включаючи Фіону Хілл.
"Я кілька разів говорив з секретарем Перрі, пов'язаним з неукраїнським бізнесом, і попросив його освіжити мою пам'ять про кілька зустрічей. Так, - сказав він", - йдеться в стенограмі.
Напередодні екс-посол США в Україні Марі Йованович дала свідчення. Вона розповіла, що дізналася про спробу особистого адвоката президента Руді Джуліані дискредитувати її  наприкінці 2018 року.

Related

Події у світі 3454809347075008439

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item