МЗС: Нормандська зустріч розгляне питання про газ

МЗС: Нормандська зустріч розгляне питання про газ
Пристайко анонсував нові переговори щодо газу

Вадим Пристайко назвав газові переговори важливим питанням, але вони не лежать в основі відновлення миру на Донбасі.

 
Переговори щодо газового контракту будуть важливою частиною зустрічі в нормандському форматі, заявив у п'ятницю, 1 листопада, на брифінгу міністр закордонних справ Вадим Пристайко, повідомляє Liga.net.
 
Міністр назвав переговори щодо газу складними, оскільки Росія використовує газ як зброю проти України і всієї Європи. "Обійти це питання неможливо, але воно не є основою для відновлення миру в Україні", - заявив Пристайко.
 
Він зазначив, що оскільки у лідерів нормандської четвірки є можливість зустрітися, вони не можуть не використати її для переговорів щодо газу. У той же час, Пристайко неодноразово підкреслив, що це питання, окреме від відновлення миру на Донбасі.
 
У свою чергу, віце-прем'єр-міністр з питань євроінтеграції Дмитро Кулеба нагадав, що Рада вчора прийняла закон про незалежного оператора ГТС, і підкреслив, що це зроблено не тільки з метою подальшої інтеграції до енергетичного ринку ЄС, а й для того, щоб "обеззброїти" Росію на переговорах.
 
Нагадаємо, 28 жовтня в Брюсселі відбулися газові переговори України, Росії та ЄС. Вони тривали близько 80 хвилин. Крім транзиту, обговорювалося і питання прямих поставок російського газу в Україну, від яких Київ відмовився в 2015 році. Сторони не дійшли згоди. Новий раунд переговорів щодо газу відбудеться в кінці листопада.

Related

Політика 1957079110063008909

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item