МЗС РФ: Київ відмовився розвести сили по всій лінії

МЗС РФ: Київ відмовився розвести сили по всій лінії
Сергій Лавров

Українська сторона в Парижі категорично відмовилася зафіксувати в підсумковому ком'юніке завдання розведення сил по всій лінії зіткнення, повідомив Сергій Лавров.

Українська влада на нормандському саміті відмовилася зафіксувати в підсумковому ком'юніке завдання розведення сил по всій лінії зіткнення на Донбасі. Про це повідомив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в ефірі одного з російських телеканалів, передає ТАСС.
"В Парижі була фраза про те, що "нормандські лідери" звертаються до контактної групи з метою узгодити розведення сил і засобів по всій лінії зіткнення. Ця фраза в цьому папері була узгоджена вже місяць тому", - зазначив Лавров.
Однак, продовжив міністр, президент України Володимир Зеленський заявив, що він не може це підтримати, тому що це дуже віддалена мета.
"Розведення, яке вже відбулося в трьох пунктах - станиці Луганській, Петровському і Золотому, зайняло у нього більше п'яти місяців, тому, якщо екстраполювати, розведення з такою швидкістю займе сім або навіть 10 років. Тому він може погодитися тільки на те, щоб нормандський формат закликав контактну групу погодити розведення ще в трьох точках", - додав Лавров.
"На це Володимир Путін сказав: давайте запишемо, але паралельно із закликом "розведення" в трьох точках давайте скажемо, що ми в принципі за те, щоб розведення сил і засобів відбулося по всій лінії зіткнення. Категорична відмова. Це серйозний показник того, що навіть з ключового питання своєї передвиборної кампанії, коли президент Зеленський говорив, що хоче, перш за все, припинити війну і щоб перестали гинути люди, у нього, мабуть, навіть з цього питання зв'язані руки", - заявив глава російського МЗС.
Раніше повідомлялося, що в Мінську домовилися про нове розведення сил. У Тристоронній контактній групі обговорили механізм верифікації та моніторингу розведення на Донбасі.

Related

Події в Україні 5835848634407558236

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item