Росія організувала в ООН свою мережу агентів ФСБ – Єльченко

Росія організувала в ООН свою мережу агентів ФСБ – Єльченко


РФ впливає на інші країни як прямо, так і приховано – через спецслужби.

Колишній постпред України в ООН, а нині – посол України в США Володимир Єльченко стверджує, що Росія приховано впливає на роботу ООН через організовану нею мережу спецслужб. В інтерв’ю «Укрінформ» він розповів, що вплив Росії в ООН – значно більший, ніж України та десятків інших країн.
«Росія має величезний вплив у ООН як постійний член Ради Безпеки. Хтось її поважає, а хтось відверто боїться. Більшість із тих 22-23 країн, які голосують в унісон із Росією проти наших резолюцій, на 100 відсотків залежать від неї. Або від поставок зброї, або від списання якихось боргів, або російських вливань, без яких економіка не працюватиме. Це Нікарагуа, Куба, Венесуела в Латинській Америці. Бурунді, Судан – в Африці. М’янма, Камбоджа – в Азії», – розповів Єльченко.
«Крім того, Росія впливає на роботу ООН приховано – через свої кадри. У секретаріаті ООН працює дві-три сотні росіян. Думаю, половина з них – це агентура ФСБ, явна чи відкрита», – сказав він.
Дипломат розповів, що в ООН ще в часи СРСР кожен другий працівник був агентом спецслужб, і відтоді нічого не змінилося.
«Зараз російські кадри працюють на спецслужби Росії або, у м’якшому варіанті – на постійне представництво РФ. Я взагалі вважаю, що це агентурна мережа, створена в межах ООН», – зазначив Єльченко, додавши, що інколи їх все ж викривають.
«Час від часу ми бачимо інформацію про те, що якогось співробітника ООН із Росії американські спецслужби попросили від’їхати додому. Тобто іноді їх відловлюють», – сказав він.
В інтерв’ю Єльченко також розповів про світові країни, які «дружать» з Україною, і які «не дружать», а також поясив, чому Британія після виходу з ЄС буде сильніше підтримувати Україну.
Крім того, він пояснив, чому ухвалення в ООН резолюцій, в яких Росія названа окупантом, є важливим для України.

Related

Події у світі 6008488972148671311

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item