Названа раніше невідома причина раку

Названа раніше невідома причина раку
Вчені знайшли раніше невідому причину раку

На ризик розвитку онкології впливають не тільки онкогени і гени-супресори пухлин, але і варіації в ДНК.


Міжнародна групa учениx прийшла до висновку, що не кодуюча послідовність білків ДНК, часто так звана "сміттєва ДНК", впливає на ризик розвитку онкологічних захворювань, повідомляє British Journal of Cancer.
 
Дослідники проаналізували понад шість млн варіацій генів в 13 різних тканинах тіла людини. Вчені намагалися з'ясувати, чи існує взаємозв'язок між наявністю певної відмінності послідовності ДНК і певною поведінкою генів.
 
Було встановлено, що деякі послідовності пов'язані з онкогенами і генами, що пригнічують розвиток пухлини. Такі варіації в основному зустрічаються в регіонах ДНК, які відповідають за регуляцію імунної системи і специфічних для кожної з тканин внутрішньоклітинних процесів.
 
Вчені мають намір продовжити вивчення ДНК для розробки системи штучного інтелекту, щоб удосконалити прогнозування ризику розвитку раку.
 
Нагадаємо, раніше був знайдений механізм, що справляється з особливо небезпечним раком. Також повідомлялося, що була названа часта причина передчасної смерті й розвитку раку.

Related

Здоров'я 7292202987566242405

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item