Україна нам нічого не нав'яже – Медведєв про газові угоди

Україна нам нічого не нав'яже – Медведєв про газові угоди

Врегулювання розбіжностей з питань поставок і транзиту газу через Україну можливо тільки по "нульового варіанту", рішення має бути вигідним для обох сторін.

Про це заявив прем'єр РФ Дмитро Медведєв, повідомляє Цензор.НЕТ.
"Як казав відомий монтер у Ільфа і Петра, угода є продукт повного неспротиву сторін. Неможливо щось нав'язати. Неможливо сказати, що у вас (у Росії - ІФ) з наступного року транзитний тариф зріс в п'ять разів. (... ) Ну не буде тоді нічого. Неможливо домовитися щодо газу і в той же час сказати: знаєте що, ви нам ще заплатите гроші по всяких судових рішеннях", - сказав Медведєв в інтерв'ю програмі" Вести в суботу "(ВГТРК).
"Тому, хочуть вони цього чи ні, очевидно, що в цьому випадку необхідно прийти до якогось нульового варіанту. Подобається це вираз чи ні, але це повинно бути взаємовигідне рішення для обох сторін", - підкреслив прем'єр РФ.
Коментуючи заяву з Києва про те, що їм не потрібні прямі поставки газу з Росії, тому що вони отримують все по реверсу, Медведєв не погодився, що такі висловлювання привід не поставляти газ через Україну. "Це неможливо з інших причин. Все-таки ми повинні думати про європейських споживачів. Так власне і про наших українських колег теж повинні думати", - зазначив він.
Говорячи про постачання газу по реверсу, Медведєв підкреслив: "Ми розуміємо, що це наш, російський газ, але отримує його Україна набагато дорожче, ніж могла б отримувати".
"Ми про це говорили українським колегам в різних форматах. Ця ціна може бути нижче. Але для цього потрібно домовлятися".
Після рішення Стокгольмського арбітражу Росія заборгувала Україні 2,6 мільярда доларів. Повертати гроші росіяни відмовляються.

Related

Економіка 2853190866270289332

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item