Найвищий рівень НС оголосили у 25 провінціях Китаю

Найвищий рівень НС оголосили у 25 провінціях Китаю
У регіонах Китаю вводять найвищий рівень реагування на небезпеку

Влада міст і провінцій протягом останньої доби одна за одною випускали оголошення про введення найвищого рівня реагування.

 
Станом на суботу, 25 січня, в Китаї оголошено найвищий рівень реагування на надзвичайні ситуації, пов'язані зі здоров'ям населення, вже у 25 провінціях, містах центрального підпорядкування і спеціальних адміністративних районах Китаю, повідомляє РИА Новости.
 
Відзначається, що загальна чисельність населення на цих територіях перевищує 1,2 мільярда осіб.
 
Влада міст і провінцій протягом доби одна за одною випускали оголошення, що прийнято "рішення ввести" I "(найвищий, - ред.) рівень реагування на серйозні надзвичайні ситуації в області громадського здоров'я".
 
Зазначено, що такий рівень реагування оголошується в разі особливо великих надзвичайних ситуацій, пов'язаних зі здоров'ям населення. Він передбачає, що місцевий уряд реагує на них згідно із планом Держради КНР і централізованого штабу.
 
Так, провінція Хубей, де знаходиться вогнище вірусу - місто Ухань, - першою оголосила найвищий рівень реагування. Потім про аналогічну міру оголосили міста центрального підпорядкування Пекін, Шанхай, Чунцин і Тяньцзінь.
 
Зокрема, станом на суботу до них приєдналися провінції Гуандун, Хенань, Хунань, Чжецзян, Аньхой, Цзянсі, Сичуань, Шаньдун, Юньнань, Гуйчжоу, Фуцзянь, Цзянсу, Хайнань, Хейлунцзян, Хебей, Ганьсу, Ляонін, Шаньсі, Синьцзян-Уйгурський автономний район, Гуансі-Чжуанський автономний район.
 
Пізніше стало відомо, що найвищий рівень реагування ввели в Гонконзі. Там підтвердили вже п'ять випадків зараження, всі хворі бували в Ухані.
 
Нагадаємо, за останніми даними, новим типом коронавірусу 2019-nCoV в Китаї заразилися 1287 осіб, померла 41. Більшість випадків було зафіксовано у столиці центральної провінції Хубей - Ухані та його околицях, а також серед осіб, які відвідали це місто.
 
Вірус поширився за кордон, в тому числі у Південну Корею, Японію, Сінгапур, Таїланд, В'єтнам, США, у Францію й Австралію.

Related

Події у світі 7449854899631297944

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item