У Вінницькій області через грип закриваються школи

У Вінницькій області через грип закриваються школи
13 шкіл на Вінниччині закрили на карантин

У чотирьох районах області 13 шкіл закрито на карантин. У той же час, інші школи відновлюють роботу після карантину.

 
У Вінницькій області 13 шкіл закрилися на карантин через збільшення кількості хворих на грип і ГРВІ. Про це в понеділок, 27 січня, повідомляє Укрінформ з посиланням на заступника директора Департаменту освіти і науки Вінницької ОДА Олену Чорну.
 
"Станом на ранок понеділка поки що на карантині 13 загальноосвітніх шкіл області. Найбільше таких закладів на території Тульчинського, Тиврівського, Жмеринського районів і міста Хмільник. У зв'язку з цим тимчасово не вчаться близько 5,9 тис. школярів", - розповіла Чорна.
 
Вона також зазначила, що термін дії карантину в усіх закладах різниться - від декількох днів до тижня і більше.
 
У Департаменті освіти припускають, що кількість закладів, де навчальний процес припинятимуть для запобігання масового поширення захворюваності на грип і ГРВІ, зросте.
 
У той же час, у деяких районах карантин в навчальних закладах закінчується, зокрема, в п'яти школах Мурованокуриловецького району, де діти не відвідували шкіл минулого тижня.
 
За даними Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ, на четвертий тиждень 2020 року у Вінницькій області спостерігався середній рівень інтенсивності захворюваності на грип та ГРВІ, що становить 617,3 випадків на 100 тис. населення, і це на 10,0% нижче від середнього багаторічного рівня. Протягом тижня за медичною допомогою з приводу ГРВІ звернулися 9589 осіб, серед захворілих 5810 (60,6%) дітей. Було госпіталізовано 544 людини, в тому числі, 432 дитини. Летальних випадків не зареєстровано.
 
Раніше повідомлялося, що в Бердянську Запорізької області оголосили карантин, закриті всі школи і дитячі сади.
 
Також у Житомирі на 10 днів оголосили карантин у школах через грип. Він триватиме до 5 лютого.

Related

Суспільство 2334558551948526928

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item