В ООН зробили заяву стосовно Донбасу

В ООН зробили заяву стосовно Донбасу
В ООН стурбовані загрозою повернення до насильства на Донбасі

Миру на Донбасі можливо досягти за умови достатнього рівня політичної волі у сторін і сумлінних переговорів.

 
Заступник генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй із політичних питань і миробудівництва Розмарі ДіКарло висловлює стурбованість, що через відсутність твердої політичної волі у всіх сторін на Донбасі може статися повернення до насильства. Про це вона сказала на засіданні Ради безпеки ООН у Нью-Йорку, яке транслюється на сайті Організації.
 
"Відрадно, що за самітом нормандської четвірки в Парижі пішов обмін ув'язненими, а також прогрес в обговоренні додаткових районів розведення. Однак ці позитивні ознаки мають обмежений характер і можуть легко бути звернені назад. Сьогоднішнє тривожне повідомлення про серйозні порушення припинення вогню вздовж лінії зіткнення в районі Золотого, а також, як стверджується, застосування важкої техніки викликають тривогу і нагадують про те, що за відсутності постійної політичної волі існує реальна небезпека того, що знову виникне насильство", - сказала вона.
 
ДіКарло висловила надію, що Рада безпеки закличе зацікавлені сторони зробити все можливе, щоб забезпечити позитивну динаміку в переговорах, а також "проявити політичну волю і гнучкість, щоб досягти домовленості із ключових кроків".
 
 
Раніше повідомлялося, що на 18 лютого Росія запросила зустріч щодо України в Радбезі ООН.
 
Пізніше Україна скликала на 20 лютого спеціальне засідання Генасамблеї ООН стосовно ситуації на тимчасово окупованих територіях.
 

Related

Події у світі 711261132620021269

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item