Знайдено останки гігантської стародавньої черепахи

Знайдено останки гігантської стародавньої черепахи

Вік останків може становити від 10 до 5 мільйонів років. Знахідка є найбільшою в історії.

 
Археологи виявили останки черепахи, що жила близько 5-10 мільйонів років тому. Про це повідомляє CNN.
 
Останки черепахи виду Stupendemys geographicus були знайдені в Південній Америці.
 
Директор Палеонтологічного інституту і музею Цюріхського університету Марсело Санчес зазначив, що знахідка може виявитися найбільшою з знайдених раніше.
 
Панцир черепахи становить три метри в довжину, також була знайдена нижня щелепа тварини. Фахівці припустили, що черепахи харчувалися дрібними тваринами, фруктами і насінням.
 
Фото: PA MEDIA
 
Вперше останки Stupendemys geographical були виявлені в 1970-х, але через недостатню кількість інформації, вид залишається загадкою. Даний вид мешкав на території Південної Америки близько 5-10 мільйонів років тому.
 
Вчені вважають, що найближчим сучасним родичем стародавньої черепахи може бути великоголова бокошийна амазонська черепаха. Вона має в сто разів менший розмір, ніж Stupendemys geographicus.
 
Виявлені останки дозволять краще вивчити спосіб життя черепах, які мешкали на планеті кілька мільйонів років тому, і більше дізнатися про процес їх еволюції.
 
Напередодні в Шотландії на берег викинуло скелет "лохнеського чудовиська". Також писали про те, що була виявлена ​​найдавніша дерев'яна споруда в історії.

Related

Цікаво 1139038184136820442

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item