Як з віком змінюється метаболізм, який призводить до набору зайвої ваги

Щоб зберегти фігуру, важливо розуміти, які зміни відбуваються в нашому організмі з віком.
Як з віком змінюється метаболізм, який призводить до набору зайвої ваги
Багато хто з вас напевно помітили, що повернутися в форму з віком стає все важче. Іноді здається, що зайва вага з'являється нізвідки. Але все набагато простіше, сповільнюється обмін речовин, інформує Ukr.Media.
Метаболізм у 20
Обмін речовин у 20 років відбувається швидше, ніж коли-небудь. Не варто забувати, що це залежить від генетики та рівня фізичної активності. Зазначимо, що людям з більшою м'язовою масою потрібно більше енергії.
Коли ми наближаємося до 30, метаболізм починає сповільнюватися.
Хоча на даному етапі легко схуднути, лише варто виключити з раціону:
  • Фаст-фуд,
  • Алкогольні напої,
  • Газовану воду,
  • Випічку,
  • Солодощі.
Якщо ви схильні набирати вагу, вибирайте молочні продукти з низьким вмістом жиру і не забувайте, що краще всього робити п'ять прийомів їжі в день, а сніданок — це найважливіша їжа.
Метаболізм у 30
Починаючи з 30 років метаболізм сповільнюється. Тіло перестало виділяти гормон, який відповідальний за зростання, і м'язова маса більше не є такою як була.
У разі вагітності, функціонування метаболізму також може повністю змінитися, так чи інакше.
Щоб полегшити травлення, фрукти можна вживати між прийомами їжі: таким чином ви уникнете набряку кишківника.
Також важливо вживати достатньо білка. Бажано зменшити споживання червоного м'яса і збільшити споживання риби. Таким чином, ви будете підтримувати хорошу м'язову масу.
Метаболізм у 40
У цьому віці рівень естрогену і прогестерону значно знижується, що також призводить до уповільнення метаболізму. Тіло входить в стан, коли починає відбуватися втрата м'язової маси.
На цьому етапі важливо ретельно стежити за споживанням білка, щоб не втратити так багато м'язової маси.
Найкращий спосіб не набрати вагу — це робити невеликі прийоми їжі, які дозволять вам не голодувати і, звичайно ж, не забувати про тренування.
Метаболізм у 50
Після 50 обмін речовин відбувається набагато повільніше. Тіло має тенденцію замінювати втрачену м'язову масу жировими відкладеннями. Це означає, що організму потрібно менше калорій, ніж раніше.
У цьому віці рекомендується, щоб дотримання дієти контролювалося фахівцем. Ніхто, як дієтолог, не може підготувати для вас збалансований план, який, у свою чергу, містить поживні речовини, яких потребує організм.
Також не варто забувати приділяти час фізичному навантаженню.

Related

Здоров'я 1077996138895605614

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item