За даними МОЗ України, впродовж попередньої доби кількість хворих на коронавірус у Києві зросла у кілька разів - до 9 виявлених раніше випадків додалося ще 20. А, відповідно, панічні настрої мешканців мегаполісу нарастають із шаленою швидкістю. Втім, почути про конкретний план дій міської влади, що заспокоїв би людей, від мера Києва Віталія Кличка людям так і не вдалося.
Олександрівська клінічна лікарня м. Києва - фото Знай.ua
Олександрівська клінічна лікарня м. Києва - фото Знай.ua
Заборона дитмайданчиків та резонансний продаж соцквитків
Першим, що здивувало ЗМІ та онлайн-глядачів, стала різниця у кількості хворих.
“Кількість хворих на коронавірус, на жаль, збільшується. За минулу добу Київ отримав ще 14 лабораторно підтверджених випадків захворювань - таким чином, в столиці вже 24 хворих на коронавірус. Цю інформацію ми отримуємо від Київського міського лабораторного центру МОЗ України. 8 хворих - це жінки від 25 до 49 років, та 6 чоловіків - від 23 до 56 років”, - зазначає столичний голова.
Популярні новини зараз

Лише обман змусив людей їсти картоплю - історія француза, який врятував мільйони

Щаслива Настя Каменських показала свій "волохатий пиріжечок"

Експеримент врятував ціле місто в Італії від коронавірусу - жодного зараженого

Заробітчанка з Італії поділилася, що чекає на українців через два тижні – "Пройдете цей шлях"

Показати ще
А різницю у 5 осіб, що наразі склалася, у порівнянні із даними МОЗ, мер Києва відзначив, як “можливу помилку Міністерства”.
22 випадки із виявлених - інфікування киян, які повернулися з інших країн: Франція, Іспанія, Німеччина.
Літак, Турист - Delfi
Літак, Турист - Delfi
Без відповіді й досі залишається питання постачання захисних масок та засобів дезинфекції. Столичний голова знову повідомив лише про кількість отриманих на сьогодні 70 тисяч одиниць і про очікування частини замовлення у 100 тисяч масок.
“В першу чергу, ми передаємо засоби захисту медикам - ми їх повинні захистити максимально”, - відзначив Віталій Кличко.
З 23 березня у Києві призупинено пасажирські перевезення у всіх видах наземного транспорту, а містом почали курсувати лише рейси для працівників стратегічно важливих підприємств, а в інтернеті вже почали з’являтися пропозиції з продажу спецкарток. Кличко повідомив, що разом із карткою особа має надати посвідчення, і на таких “підприємців” вже відкрила полювання кіберполіція.
Також з сьогоднішнього дня вступає в силу заборона користування дитячими майданчиками. Але, знову ж таки, жодного слова про те, як на практиці реалізовуватиметься ця заборона: якщо так само, як і в перші дні введення обмеження на перевезення максимум 10 осіб, то вже найближчим часом спостерігатиметься купа порушень.
Кияни обурються: треба ввести контроль цін та дезинфікувати під’їздів
Користувачі ж соцмереж котрий день поспіль обурюються діями міської влади. Кияни невпинно підіймають гострі невирішені питання в столиці.
Під час брифінгу мер Києва дане питання оминув, повідомивши лише про посилення заходів з дезинфекції міських об’єктів: мостів, зупинок, пішохідних переходів тощо.
А до нових правил перебування в магазинах та аптеках, що почали діяти у Києві з 23 березня, - 1 людина на 10 кв.м - люди просять забезпечити мера міста Віталія Кличко контроль над цінами.
Черги, Київ - фото з Фейсбуку
Черги, Київ - фото з Фейсбуку
Ми, в свою чергу, надіслали офіційний запит до Київського міського лабораторного центру МОЗ України з метою дізнатися, мешканцями яких саме районів міста являються заражені на коронавірус кияни.
Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.