Чехія прогнозує дворічне закриття кордонів країн ЄС

Чехія прогнозує дворічне закриття кордонів країн ЄС
Багато місяців будуть потрібні для поліпшення ситуації - МОЗ Чехії

У Чехії діє режим надзвичайної ситуації і введений загальнонаціональний карантин. У лікарні госпіталізовано 74, які заразилися, з них 19 знаходяться у відділеннях інтенсивної терапії.

Голова Центрального штабу з подолання кризової ситуації в зв'язку з поширенням коронавірусу в Чехії, заступник міністра охорони здоров'я республіки Роман Примула прогнозує, що кордони держав - членів Євросоюзу можуть залишитися закритими протягом двох років. Про це він заявив у неділю, 22 березня, празькому телеканалу Prima.
"Закриття кордонів і пов'язані з цим обмеження поїздок Європою можуть розтягнутися на майбутні один-два роки, - зазначив Примула. - Розвиток ситуації в європейських країнах набуває неприємної тенденції. І багато місяців підуть на її поліпшення", - зазначив Примула.
 
За його словами, Чехія вжила всіх можливих жорстких заходів для припинення поширення коронавірусу. У той же час, необхідно припинити загрозу нових хвиль епідемії. А для цього, на думку чиновника, потрібно не допустити масового в'їзду в республіку громадян з Італії, Франції, Німеччини, Іспанії та інших країн, в яких знаходиться найбільша кількість тих, які заразилися.
 
У Чехії з першого березня, коли було оголошено про появу в республіці коронавірусу, діагностовано 1 120 випадків зараження. За поточний день було виявлено 125 інфікованих. Шестеро одужали.
 
Раніше Канцлер Німеччини Ангела Меркель пішла на карантин через контакт з хворим коронавірусом лікарем.

Related

Події у світі 8431259390169897755

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item