Поставки українських масок в іспанію: розслідування "Прямого"

Поставки українських масок в іспанію: розслідування "Прямого"

В четвер ввечері, 19 березня на іспанському телебаченні вийшов репортаж, в якому було показано, як розвантажували поставки з українськими респіраторами на території Барселони.

Журналістка "Прямого" Ольга Косова провела своє розслідування, щодо поставки українських респіраторів до Іспанії.

В четвер ввечері на іспанському телебаченні вийшов репортаж, про те, що влада Мадриду та Барселони блокує поставки масок, і якраз українців зацікавила не стільки ця новина, як ті кадри, які були використані в сюжеті і кадри з українськими масками.

Журналістка "Прямого" зв'язалася в п'ятницю з авторкою сюжету, вона сказала, що ці відео були архівні, що вони не актуальні, проте ця інформація виявилась хибною, відеоматеріали були відзняті саме 19 березня у Барселоні.

"Але потім, коли в понеділок ми почали з'ясовувати походження цих відео, і наші колеги з Барселони підтвердили, що це відео було відзнято 19 березня в Барселоні на вулиці Перу, де заходиться один з найбільших складів медичних матеріалів в країні і туди, згідно з інформацією, китайська громада цього міста закупила 20 тисяч масок, і вони подарували їх місту. І саме ці маски показані в сюжеті, але Барселона - це не єдине місто, де з'являються кадри з українськими масками", - розповідає Косова. "В неділю в одному з передмість Мадриду — Леганес, на сайт мерії, було виділено 20 тисяч євро на закупівлю масок, і там вони якраз, так само показують відео, і показують ці коробки, і сказано, що ці маски приїхали зі складу у Барселоні" - додала вона.

(Детальніше дивіться у відео)

Related

Політика 82758969763116120

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item