Забруднення повітря у Києві зашкалює

Забруднення повітря у Києві зашкалює
Ситуація з повітрям у Києві

За останню добу в Києві зафіксовано 42 пожежі, під час яких не загинула і не травмувалася жодна людина.

 
За даними онлайн-сервісів моніторингу якості повітря, в Києві показники забруднення повітря перевищують безпечні норми.
 
У деяких районах Києва показник AQI (загальний індекс якості повітря) вранці 5 квітня становив 271 одиницю. При цьому показник AQI вважається нормальним у межах від 0 до 50 одиниць, більш високі показники небезпечні для здоров'я людини.
 
Так, за показників від 101 до 150 одиниць діти і дорослі, які хворіють на респіраторні захворювання, наприклад астму, повинні обмежувати тривале перебування на свіжому повітрі, а за показників від 151 до 200 і вище наслідки для здоров'я можуть відчути всі, на вразливих соціальних групах такий стан повітря позначиться більш істотно, перебування на свіжому повітрі має бути обмежене.
 
Telegram-бот "Індекс якості повітря" станом на ранок 5 квітня повідомляв про перевищення показників забруднення в більшості районів Києва, ідентифікуючи стан повітря як небезпечне і радячи залишатися у приміщенні.
 
Зокрема, на Теремках був зафіксований показник у 152 одиниці, на Подолі - 158, на Солом'янці 175.
 
За останню добу в Києві зафіксовано 42 пожежі, під час яких не загинула і не травмувалася жодна людина, повідомляє сайт КМДА. Причиною загоряння найчастіше є людський фактор: підпал сміття, трав'яного настилу та спалювання листя.
 
За останню добу в Київській області зафіксовано 121 пожежу загальною площею 166 га. Також досі не вдалося ліквідувати горіння торфовищ. Зокрема, в Іванківському районі в с. Соснівка залишається горіння на площі 0,1 га; в смт. Бородянка залишається горіння на площі 0,35 га; в Києво-Святошинському районі в с. Ходосівка залишається горіння на площі 0,02 га.
 
Нагадаємо, що в зоні відчуження безумовного (обов'язкового) відселення триває ліквідація лісової пожежі на площі 10 га.

Related

Події в Україні 5390439726932438525

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item