Вчені виділили головні шкірні прояви коронавірусу

Вчені виділили головні шкірні прояви коронавірусу
Вчені назвали п'ять типів шкірних проявів коронавірусу

Одним із симптомів коронавірусної інфекції можуть бути різні висипання на шкірі, заявляють медичні експерти.

 
Дослідники з Іспанської академії дерматології, ґрунтуючись на спостереженнях і висновках медичних експертів, склали класифікацію проявів COVID-19 на шкірі людини. Про це повідомляє British Journal of Dermatology.
 
У публікації наголошується, що в 19% випадків у хворих на коронавірус пацієнтів з'являлися бульбашки або почервоніння, як при обмороженні, частіше на пальцях рук і ніг. Такі висипання були помічені у молодих пацієнтів з легкою формою хвороби.
 
Приблизно у такої ж кількості пацієнтів спостерігалися висипання на шкірі, схожі на кропив'янку, які майже завжди викликали свербіж. Такий висип спостерігали у тяжкохворих переважно на тілі, іноді - на долонях.
 
У 47% випадків шкірні симптоми проявлялися як плямисто-папульозний висип, схожий на рожевий лишай. Часом висипання супроводжувалося капілярними крововиливами в шкіру і викликало свербіж. Цей симптом був характерний для тяжкохворих пацієнтів.
 
"Бульбашковий" висип на шкірі спостерігався у 9% випадків. Переважно він супроводжувався сверблячкою, іноді "бульбашки" наповнювалися сукровицею. Такі симптоми спостерігали у пацієнтів середнього віку і за відносно тяжкого перебігу захворювання.
 
Найрідше - 6% - у літніх пацієнтів з важкою формою хвороби спостерігався некроз або синюшне забарвлення шкірних покривів через судинну "сіточку".
 
Раніше в ряді країн Європи медики зафіксували надзвичайно тяжку хворобу, яка вражає дітей. У деяких випадках у хворих також виявлено коронавірус.
 

Related

Здоров'я 2581950994845676279

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item