Стали відомі імена терористів, що страчували українців разом із Гіркіним у Слов’янську в 2014 році, – “Радіо Свобода”

Стали відомі імена терористів, що страчували українців разом із Гіркіним у Слов’янську в 2014 році
Журналісти назвали імена проросійських терористів, які влаштовували позасудові розстріли українців на початку війни на Донбасі у 2014 році.
Один з них виявився близьким до радника президента Російської Федерації Володимира Путіна, йдеться в розслідуванні “Радіо Свобода”, опублікованому в четвер, 23 липня.
Долю окремих людей окупанти вирішували на імпровізованих “військово-польових трибуналах”, створених терористом, так званим “міністром оборони ДНР” Ігорем Гіркіним, колишнім офіцером ФСБ, на той момент більш відомим як Ігор Стрєлков.
Юридичною базою для “трибуналу” став закон часів Другої світової війни – указ Президії Верховної Ради СРСР від 22 червня 1941 року, на який посилався Гіркін, передбачав смертну кару – Україна скасувала її у 2000 році, в Росії на неї з 1996 року діє мораторій.
До смертної кари засуджували за злочини, які бойовик Гіркін називав “тяжкими”, при цьому під ними розумілися і дрібна крадіжка, й вбивство.
За таким “законом” бойовики розстріляли трьох місцевих жителів — Олексія Пічка, Дмитра Славова та Миколу Лук’янова.
Разом з терористом Гіркіним у цих “військово-польових трибуналах”, які “засуджували” до “смертної кари” Пічка, Славова і Лук’янова, брали участь ще як мінімум дев’ять осіб.
На підставі документів, виявлених у кабінеті бойовика “ДНР” Гіркіна в будівлі СБУ в Слов’янську і розслідувань журналісти “Радіо Свобода,” знайшли та ідентифікували сімох з дев’яти осіб, що допомагали Гіркіну проводити “трибунали” та безпосередньо відповідальних за страти Пічка, Лук’янова і Славова. Серед них, крім самого Ігоря Гіркіна:
  • Віктор Аносов (позивний “Нос”) – за інформацією журналістів, він пов’язаний з Владиславом Сурковим, який під час страт був “архітектором” політики Кремля в Україні;
  • В’ячеслав Апраксімов (позивний “Балу”);
  • Михайло Ніколаєв (позивний “Сєдой”);
  • Юрій Володимирович (прізвище невідоме, позивний “Адвокат”);
  • Олександр Зюбанов (позивний “Зубр”);
  • Сергій Трифонов (позивний “Трифон”);
  • Павло Воловий;
  • Сергій Здрилюк (позивний “Абвер”);
  • Чоловік із позивним “Берія”.
Нагадаємо, у червні офіс генпрокурора повідомив про підозру в порушенні законів та звичаїв війни бойовикові, колишньому “міністру оборони ДНР” Ігореві Гіркіну (Стрєлкову) і оголосив його у розшук.

Related

Події в Україні 608867739789259849

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item