У Німеччині готували військовий переворот за участю спецслужб РФ - ЗМІ

У Німеччині готували військовий переворот за участю спецслужб РФ
Військові Німеччини за допомогою російських спецслужб готувалися до перевороту і громадянської війни в країні. 
Про це повідомляє німецька газета Die Zeit.
У минулі місяці військовослужбовці бундесверу обмінювалися через чекістський Telegram-канал правоекстремістського змісту планами з приводу громадянської війни і протидії інакомислячих, повідомляє Die Zeit, що отримала фрагменти вмісту листування в чаті.
«Мої приготування завершені. У мене є спорядження, бойове спорядження бундесверу. На випадок ... громадянської війни », - пише Хайко Херберт Г. За його словами, у нього є все,« аж до калібру 38-45 ». До того ж резервіст бундесверу опублікував зображення купи рюкзаків і касок, а також спального мішка в камуфляжній забарвленням бундесверу.
Інший військовослужбовець бундесверу на ім'я Хартмут Т. попросив одного з користувачів додати його в групу з інформацією про «Антифа», щоб він знав, «хто його друзі», і міг разом з ними «боротися з цими терористами».
Ці та інші повідомлення публікувалися в чаті Telegram під назвою #WIR, що означає «ми». Чат був активним, щонайменше, до кінця червня 2020 року, повідомляє видання. Його учасники ділилися зображеннями з написом «Вільний, соціальний, національний», публікували антисемітські гасла або расистські фантазії про застосування сили щодо «брудних паразитів». Вони писали, що держава повинна бути скасовано, а уряд потрібно посадити під варту.
В якості адміністратора чату виступала якась Маріон Г., імовірно прихильниця праворадикальних терористів «Групи S». Ця група планувала напади на мечеті і політиків, поки поліція не заарештувала її членів в лютому 2020 року. Маріон Г., однак, залишилася на свободі і продовжувала діяти на просторах віртуального простору, відкривши, серед іншого, канал WIR в Telegram.
Вона писала, що мета цього каналу полягає в тому, щоб налагодити спілкування між людьми різних поглядів, тому вона свідомо приваблювала учасників з різними позиціями - «патріотів, жовтих жилетів і націонал-соціалістів».
Як підкреслює Die Zeit, чат групи #WIR - це чергове свідчення того, що у бундесверу є проблеми з екстремістами в його рядах. Серед інших на каналі були присутні двоє військових з Нижньої Саксонії. За даними видання, один з них виявився членом об'єднання резервістів бундесверу в цій федеральній землі Німеччини. А тижнями раніше в Нижній Саксонії виявили резервіста, який вів активну діяльність у праворадикальних чатах. У нього було знайдено список політиків і знаменитостей, а в ході подальших слідчих дій у ще п'яти підозрюваних було знайдено зброю.
За словами президента Служби військової контррозвідки MAD Крістофа Грамма, правий екстремізм в армії досяг «нового масштабу». Спецслужби, відповідальні за справи бундесверу, при найближчому розгляді стали виявляти підвищену кількість передбачуваних правих екстремістів і так званих рейхсбюргеров в рядах армії. У минулому році було зафіксовано 600 підозрілих випадків, повідомляється в статті.
Для більш швидкого виявлення правих радикалів в армії військові спецслужби за минулий рік були повністю перебудовані, пише німецька газета. За словами глави MAD, з 2019 року його відомство займається виявленням екстремістів і особистостей, які не дотримуються вірність присязі. Надмірний патріотизм без прихильності конституції, державі і відкритого суспільства в бундесвері не потерплять. «Таким хибним патріотам у нас, безумовно, робити нічого», - підкреслив Крістоф Г..
Також відповідальні служби аналізують «сценарії дня Ікс», розповідає німецька газета. Підготовку до нібито прийдешнього фатального дня, в який повинен був відбутися розвал держави, неодноразово обговорювали учасники чатів, що склалися навколо колишнього солдата елітного підрозділу спецназу Андре С., також відомого як Ганнібал.
Як зауважив видання, в чаті #WIR теж були присутні вигадки про близьку падінні Німеччини, до якого збиралися готуватися учасники. Вони писали про те, що «патріотам» зараз потрібно рятуватися, а «коли пройде перша хвиля, прийде наш час, і потрібно буде знову відбудовувати нашу країну». Як підкреслює видання, ці повідомлення з'явилися в листопаді 2019 року, коли під «хвилею» ще не могла матися на увазі пандемія коронавируса. Імовірно, малася на увазі перша фаза після перевороту, зазначає Die Zeit.
Протягом року спільна робоча група Служби військової контррозвідки та Відомства з охорони конституції веде слідство стосовно правих екстремістів в уніформі. За словами очолює MAD Грамма, особливу увагу в розслідуванні приділяється підрозділу спецпризначення KSK. У минулому там пропадало спорядження.
Також відомо про вечірку, під час якої кидали свинячі голови, звучала права рок-музика і використовувалися нацистські вітання. Крім того, у одного з військовослужбовців KSK були виявлені зброя і вибухівка. У випадку з KSK, вже не можна вважати ці інциденти одиничними, переконаний глава MAD. У зв'язку з проявами правого екстремізму міністр оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер розпорядилася про часткове розпуск елітного підрозділу.
На каналі WIR спілкування підтримували до 240 осіб, серед них солдати, військовослужбовці запасу і ветерани, повідомляє німецька газета. У чаті військовослужбовці безпосередньо спілкувалися з Маріон Г., яка підтримувала тісний контакт з передбачуваними терористами і проти якої зараз ведеться розслідування, відзначає Die Zeit.

Related

Події у світі 8174494020531344972

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item