ЄС зробив заяву щодо Криму

ЄС зробив заяву щодо Криму
ЄС звинуватив Росію в порушенні міжнародного права

Євросоюз висловив стурбованість новими обмеженнями свободи пересування громадян України на кримський півострів і назад.

Євросоюз розцінює як порушення міжнародного права церемонію закладки двох нових кораблів для Чорноморського флоту РФ, в якій взяв участь російський президент Володимир Путін. Про це йдеться в офіційній заяві спікера ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки, оприлюдненій в Брюсселі у вівторок, 28 липня.
"Недавня церемонія закладки двох кораблів в Керчі - ще один чіткий крок в триваючій мілітаризації півострова, яка має значний негативний вплив на регіональну безпеку в Чорному морі", - йдеться в заяві.
 
Євросоюз також висловив стурбованість новими обмеженнями свободи пересування громадян України на кримський півострів і назад.
 
В ЄС підкреслили, що доступ на материкову частину України і право повернутися до місця проживання повинні бути надані беззастережно, без вимоги російського паспорта.
 
Прикордонники РФ в липні почали штрафувати кримчан за спробу перетнути кордон з Кримом за українським паспортом. За твердженням ФСБ РФ, український паспорт для в'їзду і виїзду є недійсним.
 
Як повідомлялося, влада анексованого Криму скасувала обов'язкову двотижневу обсервацію для в'їжджаючих на півострів. Разом з тим з середи, 15 липня, для в'їзду в АРК необхідно мати довідку про відсутність коронавірусу.

Related

Суспільство 5028466544425171893

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item