СБУ та поліція прокоментували скандальне відео із затриманням луцького «терориста»

СБУ та поліція прокоментували скандальне відео із затриманням луцького «терориста»
Сьогодні під час брифінгу очільники волинських обласних відділень Нацполіції Юрій Крошко та Служби безпеки України Павло Данюков прокоментували відео, на якому зафіксовано затримання «терориста» Максима Кривоша.
За словами Крошка, до спецоперації залучили близько двох сотень поліцейських з Волинської, Рівненської та Львівської областей. «Спочатку була здійснена спецоперація з визволення заручників, після чого приїхали працівники СБУ», — сказав він.
Журналісти попросили прокоментувати відео, на якому зафіксовано, як Кривош сам вийшов з автобуса і чекав, поки двоє правоохоронців його затримали, а вже потім під’їхав БТР і пролунав вибух.

Данюков відповів, що вівся переговорний процес, який залишився за кадром. «Ми мали пересвідчитися, що в нього немає дистанційного керування вибухівкою, яку він залишив в автобусі. Ми сканували місцевість приладами для виявлення небезпеки для заручників», — пояснив представник СБУ. Прибуття БТР Данюков пояснив тим, що «треба було перекрити автобус від можливих посягань можливих спільників»
Щодо вибуху, то у міністерстві внутрішніх справ заявили, що це правоохоронці застосували світлошумову гранату «як відволікаючий маневр».
Журналісти також запитали, чому автобус виїхав з автостанції з двома пасажирами, а опинився у центрі Луцька із 13 заручниками. «Це предмет розслідування, тому ми поки не можемо відповісти», — сказав Крошко.
Данюков також повідомив, що у затриманого Кривоша вилучили під час обшуку автомат Калашнікова, пістолет і кілька гранат. «Щодо спільників: наразі перевіряється їхня причетність. Під час обшуків у них була вилучена вогнепальна зброя, гранати, вибухівка. Але їхня участь у цьому провадженні встановлюється», — додав голова обласного управління СБУ.



Волинська поліція уточнила, що за фактами вчорашнього захоплення автобуса з пасажирами відкрито кримінальні провадження за частиною 2 статті 147 (захоплення заручників), частиною 1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), статті 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу або військовослужбовця), статті 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Сьогодні Кривошу мають оголосити підозру, а завтра суд обере запобіжний захід.
Як повідомлялось, вранці 21 липня в Луцьку озброєний чоловік взяв у заручники рейсовий автобус з пасажирами. Чоловік вимагав від низки посадовців та політиків записати відео із заявами про те, що вони є «терористами в законі». Також він вимагав спілкування особисто з президентом.

Related

Події в Україні 2008254507730591473

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item