Названо плюси членства України в програмі розширених можливостей НАТО

Названо плюси членства України в програмі розширених можливостей НАТО
Офіцер назвала переваги від програми

Програма також передбачає спільну протидію кіберзагрозам і міжнародному тероризму.

 
Офіцер відділу ГУ військового співробітництва та верифікації Збройних сил України, капітан Юлія Щукіна розповіла про переваги отримання Україною статусу члена програми розширених можливостей НАТО (EOP). Про це повідомляє УНН.
 
"По-перше, Україна зможе брати участь у плануванні операцій НАТО, отримає допуск до всіх навчань НАТО, що дасть доступ до передового досвіду і пріоритетної сертифікації сил і засобів. Представники України зможуть займати посади в штаб-квартирі і комбатних структурах НАТО", - сказала Щукіна.
 
Також, за її словами, участь у програмі передбачає поглиблення співпраці з підтримки безпеки в акваторії Чорного моря.
 
"Програма також передбачає спільну протидію кіберзагрозам, міжнародному тероризму і організованій злочинності. Інша перевага (актуальна з точки зору боротьби з сучасними викликами і погрозами) - це допуск представників держави зі статусом EOP до навчань НАТО з кібербезпеки і розширення можливостей участі в навчально-тренувальних заходах з цієї тематики. І нарешті - інтенсифікація обміну інформацією", - сказала офіцер.
 
У той же час, підкреслила вона, цей перелік переваг далеко не вичерпаний. Додаткові можливості можуть бути запропоновані НАТО кожній окремій країні-учасниці EOP, в залежності від національних потреб.
 
Щукіна підкреслила також, що надання нашій країні статусу EOP стало визнанням значного внеску України в зусилля НАТО в підтримання міжнародного миру та безпеки і її важливості для НАТО як прогнозованого партнера.
 
"Зараз, з отриманням Україною статусу держави-партнера з розширеними можливостями, в ЗСУ розпочато роботу з наповнення практичним змістом певних напрямків для отримання вищезазначених переваг. Зокрема, головнокомандувачем ЗСУ було направлено листа голові військового комітету НАТО з позицією українського військового керівництва з вищезазначеного питання. На черзі - перехід на загальні роботи експертів з визначення конкретних форм майбутньої взаємодії з НАТО у форматі EOP", - зазначила вона.
 
Як повідомлялося, Україна стала членом Програми розширених можливостей НАТО минулого місяця.
 
Нагадаємо, глава представництва НАТО в Україні Александер Вінніков повідомив про важливість реформ для вступу в Альянс.

Related

Суспільство 2478282140178044601

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item