Окупанти в Криму штрафують за український паспорт

Окупанти в Криму штрафують за український паспорт
Російські окупанти почали штрафувати за спробу перетину адмінкордону по українському паспорту.
Прикордонники РФ почали штрафувати кримчан за спробу перетнути адмінкордон України з Кримом за українським паспортом.
Як повідомляє "Кримська правозахисна група", при в'їзді на окупований півострів співробітники ФСБ вимагають від кримчан пред'являти російський паспорт.
Якщо ж російського паспорта немає, прикордонники управління ФСБ РФ виносять постанову про призначення адміністративного покарання. За їхнім твердженням, український паспорт для в'їзду-виїзду на півострів є недійсним.
Відповідний документ склали на мешканку Криму, яка поверталася додому в окуповану Ялту з Києва.
Таким чином російські силовики примушують кримчан пред'являти саме російський паспорт, виданий Росією в Криму на порушення міжнародних норм у рамках примусу до громадянства.
Оскільки Крим є територією України, то українці перебувають на півострові на законних підставах і переслідування їх владою РФ за перетин адміністративного кордону за українським документам є порушенням свободи пересування — ст. 2 Протоколу 4 Європейської конвенції з прав людини.
Недавня поїздка Володимира Путіна до анексованого Криму — злочин, передбачений чинним законодавством України. Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, коментуючи візит президента РФ на тимчасово окупований росіянами півострів.

Related

Суспільство 5321779274894109138

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item