Саудівська Аравія почала нову війну з Росією на ринку нафти - Москва втрачає мільярди доларів

Саудівська Аравія почала нову війну з Росією на ринку нафти - Москва втрачає мільярди доларів
Поставки російської нафти в Європу впали майже вдвічі - місце, що звільняється поспішає зайняти Саудівська Аравія, яка витісняє Москву за рахунок великих знижок на свою нафту. На цьому тлі Росія несе важкі економічні втрати.

Росія несе великі фінансові втрати через перерозподіл світового ринку енергоресурсів, оскільки РФ витісняють з Європи азіатські постачальники нафти - головним чином Саудівська Аравія. 

Відомий російський експерт енергоринку Михайло Крутіхін розповів про важкі економічні наслідки для Москви через кризу на світовому нафтовому ринку. 

В ефірі YouTubе-каналу Newsader Крутіхін розповів, що поставки російської нафти в Європу впали майже вдвічі, а звільнене місце поспішає зайняти Саудівська Аравія. 

Крім того, Росію з європейського ринку витісняє і Норвегія, яка поставляє "чорне золото" на НПЗ ЄС з нового родовища в Північному морі. Норвезька нафту близька за складом до російській марці Urals, тому нафтопереробним заводам не потрібно значного технічного переобладнання для роботи з новою маркою. 

Крутіхін відзначає, що російська влада зробили помилку, коли погодилися брати участь в угоді ОПЕК +. Справа в тому, що від неї виграли постачальники, які в угоді не беруть участі. Це головним чином Сполучені Штати і Норвегія. 

За оцінками незалежних експертів, на падінні цін на нафту і втрати ринків грошові втрати Росії до кінця року складуть кілька мільярдів доларів. 

Більш того, Саудівська Аравія продає свою нафту зі значною знижкою по відношенню до російської, займаючи нові для себе ринки, які раніше перебували під контролем Москви. 

Саудівська нафту містить меншу кількість сірки і володіє більш високою рентабельністю видобутку, що робить процес її продажу набагато більш гнучким.


Раніше повідомлялося, що, незважаючи на коронавірус, запаси палива в різних країнах і скасування авіасполучення в багатьох країнах, ціни на нафту продовжують потроху рости. Відзначається, що основні ринки піднімаються до лютневих відміток. 

До цього зазначалося, що європейські нафтопереробні заводи стали уникати російського флагманського сорти нафти Urals, який перевищив у ціні Brent після того, як Росія скоротила свій експорт в рамках угоди ОПЕК +.

Related

Економіка 8646602149042363522

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item