Журналіст звинуватив поліцейських у бездіяльності

Журналіст звинуватив поліцейських у бездіяльності
У будинку Ткача не проводять слідчі дії.
Журналіст програми "Схеми" Михайло Ткач подав скаргу в прокуратуру на бездіяльність слідчих поліції.
Вони ведуть кримінальне провадження щодо ймовірного прослуховування його квартири, повідомляє "Радіо Свобода".
"Вже протягом чотирьох днів з 8 серпня, коли Михайло Ткач виявив ознаки встановлення пристрою для прослуховування – отвір у стелі квартири – призначені слідчі так і не вжили заходів для перевірки помешкання спеціальною технікою для виявлення такого обладнання. Попри те, що журналіст "Схем" під час проведення огляду помешкання неодноразово звертав увагу слідчого у справі на необхідність такої перевірки. Окрім цього, працівниками поліції не була забезпечена охорона горища, в якому через таку недбалість з боку правоохоронців вже могли бути і знищені докази, у тому числі сліди від спроб встановити чи вилучити обладнання для негласного запису", - заявив адвокат журналіста Анатолій Попов.
Він заявив, що слідчий – начальник сектору дізнання відділу поліції №2 Шевченківського управління поліції Києва, старший лейтенант Сергій Хоморецький обіцяв, що спецогляд проведуть ввечері 8 серпня. Перевірку перенесли на наступний день. 9 серпня слідчий у справі повідомив, що у структурі МВС немає потрібного обладнання. Хотіли залучити СБУ.
10 серпня слідчий перестав виходити на зв'язок.
У начальника департаменту кіберполіції України Олександра Гринчака знайшли не задекларований будинок площею 221 кв м у Києві. Офіційно ним володіє його матір. Журналісти з'ясували, що саме там він зараз може мешкати із сім'єю.

Related

Суспільство 957302842360880304

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item